YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Surt a la llum el resultat de l’autòpsia de Maradona: ningú s’ho esperava

A la sang de l'argentí només hi havia diversos medicaments per tractar la seva depressió i addiccions

Maradona, amb una pilota a les mans, durant la gala FIFA The Best de l'any 2017
Surten a la llum els resultats de l'autòpsia de Diego Armando Maradona | Europa Press

Des que va morir l'astre argentí Diego Armando Maradona són moltes les incògnites que envoltaven el seu cas. En un primer moment es va dictaminar que el futbolista de 60 anys havia mort per una aturada cardíaca.

Entre les sospites que hi havia es comentava la possibilitat que els seus metges no l'ajudessin a temps, fet pel qual Maradona encara podria estar amb vida. El seu metge Leopoldo Luque va ser imputat el passat 29 de novembre a causa de la investigació liderada per la Fiscalia de San Isidro. Els càrrecs que se li imputen són una presumpta negligència mèdica que podria haver comportat en la defunció de Maradona i, a conseqüència, se'l tractaria com a delicte d'homicidi culpós. 

No hi havia cap mena d'alcohol ni droga al cos de Maradona quan va morir

Ara, i després de realitzar les corresponents autòpsies que determinin la vertadera raó per la qual va morir Maradona, s'ha confirmat que no hi havia drogues al seu organisme. No s'ha trobat alcohol, marihuana ni cap altra droga dura que pogués fer confiar en que aquestes havien estat part de la raó per la qual va morir el '10' argentí.

Tot i no trobar cap droga, a la sang de l'argentí sí van trobar psicofàrmacs que ell prenia per intentar millorar els seus problemes psicològics. El seu psquiatre també es troba en investigació, ja que era ell qui li proporcionava les pastilles per a medicar-se i, a més, es trobava allà en el moment de la defunció.

Segons comenten alguns mitjans argentins com l'agència Telam, les pastilles que han trobat a la seva sang són molt comunes per a tractar-se trastorns psicològics: venlafaxina, quetiapina, levetiracetam i naltrexona.

Tal com recalca la mencionada agència, aquests medicaments s'utilitzen per depressió greu i addiccions. La venlafaxina és una droga antidepressiva que s'utilitza per als trastorns d'ansietat; la quetiapina és un antipsicòtic que s'usa per a la depressió i quadres greus d'addiccions; el levetiracetam es tracta d'un antiepilèptic que actua sobre el sistema nerviós central i alguns dels efectes secundaris són la somnolència i la disminució de capacitat de reacció; i la naltrexona s'usa per a evitar l'abstinència a l'alcohol i bloqueja l'efecte dels medicaments opiacis. 

La filla de Maradona parla sobre l'autòpsia del seu pare

Amb tot això, no s'ha trobat cap resta d'alcohol o altra mena de droga que hagi pogut complicar la situació de l'argentí i l'hagi causat la mort. Sobre aquest tema ha volgut comentar una de la filla del futbolista, Gianinna Maradona, qui ha utilitzat Twitter per lamentar totes aquelles persones que esperaven trobar drogues i altres excessos a l'autòpsia de Diego Armando.

«Tots els fills de p*ta esperant que l'autòpsia del meu pare tingui droga, marihuana i alcohol. No sóc doctora i el veia molt inflat. La veu robòtica. No era la seva veu. Estava passant i jo era la boja desballestada», escrivia al seu compte de Twitter. Alguns usuaris han recalcat que no li feia gaire cas al seu pare i que està parlant d'ell més ara que és mort que quan estava amb vida. 

Gianinna Maradona no s'ha fet esperar i ha explicat les situacions que va haver de viure amb el seu pare: «No havia de passar cap altra persona a donar-li la medicació que no fos la infermera, però tenia por. I vaig anar jo. Em va obrir la boca perquè confirmés que l'havia pres. El vaig incorporar soleta. No tens ni idea de com parles. Com a filla jo sé molt bé qui i com vaig ser. I ell també», assegura a Twitter. Aquestes seran les primeres festes de Nadal sense Maradona per a la família del 'crack' argentí, i el seu record encara perdura un mes després d'haver perdut la vida per una aturada cardíaca. 


Comentaris

envia el comentari