Diego de la Mata

Diego de la Mata, el futbolista que salva la vida d'una nena

La filla d'un directiu va salvar la vida de miracle gràcies al futbolista

El món del futbol té històries increïbles, que li ho diguin al bo de Diego de la Mata, jugador de l'SD Formentera, que milita al grup tercer de la Segona RFEF. Aquest futbolista ha esdevingut un autèntic heroi.

Diego de la Mata acabava de jugar el seu partit contra la Peña Esportiva en el que era una gran festa del futbol balear. No obstant això, ningú esperava que un dia tan especial pogués acabar en tragèdia, però si no arriba a ser-hi ell, així hauria estat.

El futbolista Diego de la Mata va realitzar un acte heroic

Els fets han passat aquest mateix cap de setmana. La Peña Esportiva s'enfrontava a l'SD Formentera en un renyit partit de lliga i allà hi havia Diego de la Mata com a lateral de l'equip local.

El resultat final va ser de 0 a 1 per a la Peña Esportiva, però després del que va passar uns minuts després, el marcador va ser el menys important.

Després de la celebració del partit, tots dos equips van organitzar una paella multitudinària per als aficionats que es van acostar a l'estadi. Va ser llavors quan el futbolista Diego de la Mata, de 29 anys, es va vestir d'heroi.

Una paella popular que gairebé acaba en tragèdia

Durant el dinar entre aficions, la filla d'un directiu de la Peña Esportiva es va ennuegar i es va començar a disparar el pànic entre els assistents. Tot i això, el futbolista Diego de la Mata, que estava gaudint de la paella a pocs metres de la nena, no s'ho va pensar dues vegades i va anar a ajudar-la.

Diego de la Mata es va adonar ràpidament que la petita s'havia ennuegat amb un tros de menjar i va començar a practicar a la nena la Maniobra de Heimlich.

Van ser instants molt durs per a tots els assistents, que es van quedar amb la sang gelada mentre el bo de Diego de la Mata intentava salvar la petita. Finalment, després de diversos intents i moments dramàtics, la nena va acabar empassant-se el menjar i tot va quedar en un ensurt.

Diego de la Mata, l'heroi del dia, ha trencat el silenci

Després d'allò que va passar, Diego de la Mata ha atès el diari Marca per explicar un dels moments més difícils de la seva vida, un en què es va convertir en heroi, però que gairebé acaba en tragèdia. «S'estava quedant sense respiració, havia de fer alguna cosa», ha dit Diego en un primer moment després de convertir-se en salvador.

Tot i això, el jove ha reconegut que ho va passar realment malament durant la seva actuació i que el seu únic pensament era salvar la nena: «Em vaig agafar una bona suada. Em vaig sentir bé perquè vaig veure que la noia estava patint un munt. No li ho podia fer més a poc a poc perquè el principal era treure-li-ho o que s'ho empassés. Trencar-li una costella o causar un altre dany era un mal menor», ha reconegut.

La formació: clau per a Diego de la Mata

Per sort, la cosa no va revestir major gravetat, però Diego de la Mata i la nena es van emportar un ensurt que no oblidaran mai. En aquest cas, la valentia del futbolista va ser la clau, però també la formació prèvia. Diego de la Mata té el títol de socorrista i ha fet cursos de primers auxilis, cosa que li va permetre actuar amb rapidesa i eficàcia en un moment de tanta tensió.

De fet, aquesta no és la primera vegada que Diego salva una vida, ja que treballant com a socorrista va haver de realitzar una RCP a un ancià que va patir una parada cardiorespiratòria, però a qui va poder salvar la vida com ha fet aquest mateix cap de setmana.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp