La dieta mediterrània redueix la mortalitat, segons diversos estudis científics de la URV

La major adherència a aquest patró alimentari va arribar a suposar un 10% menys de risc de morir respecte a les persones que no la seguien

La dieta mediterrània redueix la mortalitat, segons la URV
La dieta mediterrània redueix la mortalitat, segons la URV | Cedida

Seguir la dieta mediterrània repercuteix en una menor mortalitat per totes les causes. Aquesta és la conclusió que reitera la revisió actualitzada que han fet investigadors de la Unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i Virgili i del Ciberobn. L'equip liderat pel professor Jordi Salas-Salvador ha demostrat una associació inversa entre l'adherència a aquest patró alimentari i el risc de mortalitat, especialment en les regions mediterrànies.

En el treball, que s'ha fet públic aquest dimarts amb motiu del Dia Mundial de la Nutrició, es van analitzar 29 estudis prospectius i s'ha elaborat una meta-anàlisi per demostrar les associacions lineals i potencials entre l'adherència a aquesta dieta i el risc de mort per diferents causes. En total, s'han estudiat prop 1,7 milions de persones i 220.000 casos de mort per totes les causes en l'anàlisi final.

«Hem demostrat que els individus amb una major adherència a la dieta mediterrània tenen un 10% menys de risc de mortalitat que aquells amb una baixa adherència», apunta la investigadora Nerea Becerra-Tomàs. La revisió efectuada per la URV, de fet, mostra una associació inversa significativament més forta en els participants que vivien en la regió mediterrània, en comparació amb altres àrees. «Vam concloure que el risc de mortalitat per totes les causes va disminuir linealment amb l'augment de l'adherència a aquest patró d'alimentació», tanca Becerra-Tomàs.

Un estudi de la URV relaciona la dieta mediterrània amb la qualitat de l'esperma

Investigadors d’aquest grup de recerca de la URV i de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere i Virgili han dut a terme un estudi, que conclou, principalment, que una major adherència dels homes a la dieta mediterrània, rica en verdures, fruites, fruita seca, llegums, cereals i peix, s’associa a una millora de la qualitat espermàtica, i més concretament a una major mobilitat, paràmetre estretament relacionat amb la taxa de fecundabilitat de la parella.


Comentaris

envia el comentari