Denuncien discriminació sexual en les proves d'accés a Mossos

Algunes aspirants asseguren que les van obligar a despullar-se davant de tots els candidats en la revisió de mida i pes

Imatge d'arxiu d'una agent dels Mossos d'Esquadra
Interior assegura que es va avisar a les aspirants mentre feien cua perquè poguessin anar a canviar-se  | Cedida

«Interior, amb el conseller Miquel Buch al capdavant, continua discriminant les dones al cos de Mossos». Són paraules textuals d'un sindicat de la policia catalana. I és que l'última tanda de proves per accedir a Mossos d'Esquadra ha fet esclatar la polèmica. Van tenir lloc la setmana passada al CAR de Sant Cugat, al Vallès, i segons han denunciat algunes de les aspirants, en el moment de mesurar-se i pesar-se, es va obligar les dones que portaven malles llargues a despullar-se davant de tothom, mentre que no es va exigir res als homes que vestien pantaló llarg.

El sindicat USPAC ha denunciat doncs públicament els fets i assegura que demanaran explicacions per una «discriminació més envers les dones dels Mossos, que se suma a d'altres que han patit les integrants del cos». 

Segons apunten fonts sindicals a 'El Español', l'organització hauria canviat les condicions per a realitzar les proves en l'últim moment. Originàriament s'haurien referit a 'roba esportiva' sense especificacions i, pocs dies abans, haurien publicat una circular concretant que els aspirants havien d'anar amb pantaló curt.

Interior nega la discriminació 

Interior assegura que no es va obligar ningú a despullar-se, sinó que se'ls va donar l'opció de canviar-se i posar-se malles curtes o treure's la roba mentre feien cua, abans de qualificar l'aspirant, segons ha declarat a 'El Caso'. Fins i tot, alguna aspirant hauria deixat roba a una altra que no en tenia, expliquen.

Afegeixen que, des del moment que els candidats van presentar-se a les proves, havien d'acceptar les bases, que inclouen el fet de portar roba com a molt llarga fins als genolls, per evitar trampes. En convocatòries anteriors, s'han trobat pesos i alces per marcar més musculatura en la revisió. És també per evitar sorpreses que alterin els resultats que obliguen les dones a desfer-se les trenes o cues que porten. El sindicat oficial de Mossos corrobora les al·legacions, tot i que espera un comunicat oficial.

També et pot interessar...


Comentaris
Aspirant anònim
Com aspirant home que ha fet les proves aquest any, puc afirmar que a nosaltres també ens van fer treure les malles o el pantaló llarg, si portàvem. Potser pel fet ser de home i que a la instal·lació feia una temperatura agradable, molts de nosaltres portàvem pantaló curt, però els que ho van portar-ho llarg van haver de passar per el mateix que les noies. En aquest cas, no crec que hi hagi hagut discriminació, a més d'estar establert a les bases que s'hauria de mostrar els genolls i els peus.

envia el comentari