Imatge d'arxiu de l'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido

Dimiteix l'alcalde de Manlleu després que s'hagi difós un vídeo on el treien d'un bar en estat d'embriaguesa

Àlex Garrido lamenta un comportament «del tot censurable, tenint en compte la situació crítica que travessa el país»

L'alcalde de Manlleu (Osona), el republicà Àlex Garrido, ha dimitit del càrrec després que hagin transcendit unes imatges d'aquest estiu on se'l veu en estat d'embriaguesa en un local d'oci en el moment que agents de seguretat privada el fan fora. Ho ha anunciat a través d'un comunicat que ha difós Esquerra Manlleu a través de les xarxes socials, adreçat als veïns del municipi. «El meu comportament és del tot censurable, tenint en compte la situació crítica que travessa el país i la nostra ciutat», ha afirmat a l'escrit.

En aquest sentit, al text també ha assegurat que els representants públics han de ser «exemplars» fins i tot en fets circumscrits «estrictament a la vida privada, com és el cas», i per això ha pres la decisió «irrevocable» de dimitir. Garrido ha manifestat que «servir la meva ciutat i els meus veïns i veïnes des de l'alcaldia ha estat un orgull immens», alhora que s'ha posat a disposició «per donar un cop demà en el futur des d'allà on pugui ser útil».

Alguns usuaris de Twitter han mostrat el seu suport a Àlex Garrido en la publicació d'Esquerra Manlleu en què anunciava la seva dimissió, lloant la seva feina al capdavant del consistori manlleuenc. Altres usuaris, però, s'han mostrat crítics amb ell. D'altra banda, perfils espanyolistes i constitucionalistes han carregat contra Garrido i de retruc contra Gabriel Rufián, company de partit del batlle.

La renúncia es farà efectiva a partir del pròxim dilluns

Àlex Garrido ha explicat també que la renúncia es farà efectiva a partir de dilluns, quan començaran els tràmits per tirar endavant la decisió. «És honest reconèixer el meu error, però alhora vull evitar que ningú intenti treure'n rèdit posant en dubte la bona tasca que hem portat a terme des de l'equip de govern a causa d'un comportament individual inapropiat», ha afegit.

També afirma que el lideratge de la segona ciutat d'Osona en nombre d'habitants quedarà «en bones mans» i agraeix les mostres de suport «incomptables» que ha rebut del veïnat, de l'equip de govern i d'Esquerra Republicana de Catalunya.