El cap de l'Estat Major de la Defensa, Miguel Ángel Villarroya.

Dimiteix Miguel Ángel Villarroya, cap de l'Estat Major de la Defensa, per vacunar-se abans d'hora

Aquest dissabte, Villarroya ha presentat la seva dimissió

El Cap de l'Estat Major de la Defensa (JEMAD), el general Miguel Ángel Villarroya, ha demanat aquest dissabte, 23 de gener, el seu cessament a la ministra de Defensa, Margarita Robles, per «preservar la imatge de les Forces Armades». El general Villarroya ha fet aquest pas després de la polèmica per haver rebut la vacuna contra la covid-19 al costat d'altres alts comandaments militars de l'Estat Major de la Defensa.

Villarroya, nascut el 1957 a la localitat de la Galera, al Montsià, ha presentat aquest dissabte la seva dimissió després que el passat 15 de gener es complís un any des que va arribar al càrrec.

L'oficial d'enllaç de la Guàrdia Civil amb l'Estat Major de la Defensa, cessat per vacunar-se

Tot just aquest dissabte al migdia, el Ministeri de l'Interior ha cessat l'oficial d'enllaç de la Guàrdia Civil amb l'Estat Major de la Defensa (EMAD) per saltar-se els protocols i vacunar-se abans d'hora de la covid-19. El membre de la Benemèrita —que és un tinent coronel i ocupa un càrrec de lliure designació— va rebre la primera dosi del vaccí juntament amb el general Miguel Ángel Villarroya i altres càrrecs militars. «Després de tenir coneixement que l'oficial d'enllaç de la Guàrdia Civil destinat a l'EMAD havia participat en la vacunació en aquesta institució —i després de recollir i analitzar tots els informes pertinents—, el ministre de l'Interior va ordenar anit el seu cessament amb caràcter immediat», ha confirmat el Ministeri liderat per Fernando Grande-Marlaska.

La decisió del ministre de l'Interior es podria prendre com una mesura de pressió cap a la ministra de Defensa, Margarita Robles, que ahir va assegurar desconèixer la vacunació de càrrecs militars i va demanar un informe al cap de l'Estat Major de Defensa (JEMAD), el mateix general Miguel Ángel Villarroya. «En funció del que digui, veurem», va assegurar Robles, que va apuntar que el JEMAD «treballa sempre amb moltíssim rigor coordinant les operacions». La ministra de Defensa també va afirmar que el Ministeri de Defensa té un pla de vacunació «coordinat amb el Ministeri de Sanitat».

De fet, fonts de l'Estat Major van precisar que les Forces Armades compten amb la seva pròpia quota de vacunes dins el repartiment del Ministeri de Sanitat, on es prioritza personal sanitari, membres de les missions internacionals i després la cadena de comandament seguint un criteri d'edat.