Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla del ministre de Sanitat, Salvador Illa, al Consell Nacional del PSC del 30 de desembre de 2020

Illa demana deixar de banda els retrets: Promet una Catalunya «sense revenges»

Sánchez diu que la data de les eleccions «és el de menys» i que el més important és tancar «un cicle estèril»

Primer pla del ministre de Sanitat, Salvador Illa, al Consell Nacional del PSC del 30 de desembre de 2020
Salvador Illa, candidat del PSC a la presidència de la Generalitat. | ACN

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa, ha demanat deixar de banda els «retrets» i ha promès una Catalunya sense «revenges», centrada en els avançaments socials. L'actual ministre de Sanitat ha assegurat que els darrers anys han constituït una «dècada perduda» i ha afirmat que la solució vindrà d'un «sentiment reparador». «La divisió ens ha debilitat, però la unió ens farà forts contra la por a la decadència», ha assegurat en la reunió ordinària del Comitè Federal del PSOE a Barcelona. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha agraït la «generositat» del secretari general del PSC, Miquel Iceta, i ha assegurat que el 'factor Illa' és la combinació d'un «enorme sentit comú, treball i intel·ligència».

L'actual ministre de Sanitat ha assegurat que en uns dies es «bolcarà» en la feina de candidat a les eleccions catalanes i s'hi dedicarà al 101%. «Crec en una Catalunya sense revenges, que se centra en el que importa: el treball digne, la sanitat pública i els avançaments socials», ha assegurat. El candidat del PSC a les eleccions ha assegurat que els últims anys han estat una «dècada perduda» a Catalunya on «ningú» pot sentir-se orgullós. Illa ha assegurat que la solució no vindrà de la mà de l'enfrontament entre les dues parts i ha apel·lat a un «sentiment reparador» per fer front a la situació actual. «Catalunya unida és imparable», ha assegurat.

Illa, contra els retrets

L'actual ministre de Sanitat també ha fet una crida a «escoltar» els moviments socials i integrar totes les «capes» de la societat per garantir una Catalunya «inclusiva». «No perdré ni un minut als retrets sobre què ha passat en els últims anys», ha assegurat. En canvi, Illa ha fet una crida a deixar enrere «l'exili interior» de la darrera dècada i aixecar entre tots «un nosaltres tan gran com Catalunya». El candidat a les eleccions ha assegurat que el PSC està «preparat» per governar i ha agraït la «generositat» al secretari general del partit a Catalunya, Miquel Iceta.

En aquest mateix sentit s'ha pronunciat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que ha definit Iceta com un «home essencial» perquè el PSC resistís a Catalunya en un moment «molt complex» per al socialisme català. Sánchez també ha lloat la feina de Salvador Illa i ha assegurat que «garanteix treball, bona fe i una mirada intel·ligent i esperançada» per al futur de Catalunya. El president del govern espanyol ha assegurat que la dada de les eleccions —previstes per al 14 de febrer a l'espera de la resolució definitiva del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)— és «el de menys» i que el més important tancar, com més aviat millor, un «cicle estèril i una dècada fracassada» en la política catalana.

En aquest sentit, Sánchez ha assegurat que és «inútil» que els adversaris polítics «intentin fer trucs» per guanyar les eleccions. «Es pot ajornar el canvi, però no evitar. I el canvi a Catalunya té nom i cognoms: Salvador Illa», ha manifestat.

El PSOE es reivindica com la veritable esquerra

El president del govern espanyol ha reivindicat el PSOE com la vertadera esquerra. «El nostre partit ha sobreviscut al vertader exili per defensar la legalitat democràtica i combatre una dictadura tant il·legítima com despòtica», ha assegurat el president del govern espanyol. Sánchez ha començat la seva intervenció recordant el llegat de milers d'exiliats que van haver de fugir d'Espanya. «El sacrifici de l'exili d'ahir és la base de la nostra democràcia d'avui», ha manifestat. El president del govern espanyol ha assegurat que la societat està en «deute» amb aquelles persones, la qual cosa implica honrar la memòria i defensar l'Estat de dret i la Constitució. «Sembla obvi, però no ho és», ha manifestat.

El president del govern espanyol també ha assegurat que «la barricada no és el camí» i ha reivindicat el PSOE com una esquerra «pacient i unitària». «Som l'esquerra que mai abandona el camí de la política i la persuasió, per molt lent i difícil que sigui, per transitar a altres camins que mai porten al paradís promès», ha afirmat.