Els estalviadors cada cop disposen de més productes financers per invertir els seus diners. I ara, les darreres propostes arriben de la mà de CaixaBank i ING, que ofereixen uns dipòsits amb unes condicions molt avantatjoses.
Sorprèn especialment la decisió de l'entitat catalana, que decideix sortir-se d'alguna manera de la línia marcada per la banca tradicional. I és que fins ara eren molt reticents a remunerar aquest tipus de productes.
CaixaBank anunciava fa uns dies un dipòsit a un any amb un 2% de rendibilitat des de 5.000 euros. Tampoc es queda enrere en la seva proposta ING, que eleva la seva oferta fins al 2,75% TAE i a 4 mesos, publica El Mundo. Aquesta última alternativa és vàlida tant per als seus clients com per als nous usuaris que facin ingressos fins a final de mes.
La mesura adoptada per la companyia de José Ignacio Goirigolzarri ha agafat per sorpresa els seus principals competidors. Des que comencés l'increment dels tipus d'interès fa una mica més d'un any, els bancs principals s'havien negat a moure fitxa. No van ser capaços de traduir aquesta pujada als dipòsits dels seus clients.
Només arribaven a aquestes rendibilitats amb quantitats superiors als 50.000 euros. En aquesta ocasió, el nou dipòsit s'adreça a tota mena d'estalviadors particulars i sense un límit màxim, recull el diari Expansión.
El dipòsit que ofereix CaixaBank
El nou dipòsit de CaixaBank és un producte d'estalvi a termini. Es presenta amb un tipus d'interès fix de l'1%, al qual se n'afegirà un altre 1% en funció d'una sèrie de vinculacions. La domiciliació de la nòmina o pensió implicarà una bonificació del 0,5%, mentre que la contractació d'assegurances arribarà al 0,25% per cadascun.
En total es pot arribar a acumular fins a un 2% entre la part fixa i la variable. En qualsevol cas, aquesta remuneració es pot considerar de baixa si es tenen en compte les aportacions que fan les entitats a altres països. De fet, en molts ja brinden rendibilitats per sobre del 4%.
Tot i això, aquest gest per part del banc català és ben rebut, i no es descarta que sigui el primer pas perquè la resta segueixi el mateix camí. El mercat tenia molt clar que quan un dels grans mogués fitxa, la resta aniria darrere.
Tanmateix, ara queda per conèixer quan ho faran i quins avantatges facilitaran. I és que es pot provocar una autèntica batalla en el seu intent per captar els estalviadors.
Fins ara, les millors condicions les oferien les companyies més petites i les digitals, ja que eren les que es mostraven més ambicioses en el propòsit de captar nous clients. Les grans del sector es mantenen a l'expectativa, sobretot per l'alta liquiditat que retenen als balanços.
ING arriba fins al 2,75%
Al setembre també hi trobem el dipòsit d'ING, que puja fins al 2,75% TAE. Representa una millora respecte de l'anterior, que es va comercialitzar al 2,5% i amb un termini de venciment de tres mesos. En concret, està pensat tant per als nous clients com per als actuals.
Manca de límit mínim, mentre que el sostre per sobre se situa en els 100.000 euros. Amb aquesta proposta, l'entitat «continua impulsant la proposta d'estalvi», confirmen en una nota. Per això faciliten «productes que s'adapten a les necessitats tant dels seus clients com de nous clients que facin nous ingressos», apunten.
També revelen novetats respecte a les rendibilitats dels seus dipòsits a 12 i 18 mesos, les quals s'estaven abonant a 1,55% i 1,75% TAE. La nova remuneració queda condicionada als diferents trams d'imports. Tot i això, com a màxim es podran obtenir fins a un 2,25%.