Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Plà general exterior d'una oficina de CaixaBank

Els diners extra que et poden cobrar aquest octubre si ets de CaixaBank: com evitar-ho

CaixaBank cobra comissions de manteniment pels comptes, però hi ha la possibilitat d'evitar-les

Alguns clients de CaixaBank hauran de fer front aquest mes d'octubre a un pagament extra. En concret, es tracta d'una comissió per manteniment de compte. Tot i això, hi ha la possibilitat d'esquivar-la si complim amb una sèrie de requisits.

Els usuaris intenten enginyar-les per evitar aquest tipus de recàrrecs. Molts han optat per abandonar la banca tradicional i confiar els seus estalvis a entitats digitals. Els garanteixen, en general, unes condicions més avantatjoses.

Entre els bancs que encara continuen cobrant comissions als seus clients hi ha CaixaBank. Es produeix de manera trimestral i aquest octubre els tocarà pagar 60 euros per aquest concepte. Per tant, al cap de l'any s'amplia aquest pagament extra fins als 240 euros.

Haurien de fer front a aquest desemborsament aquells que no compleixin les condicions que recull el 'Pla Dia a Dia'. Es tractarà del darrer pagament al qual hagin de fer front, ja que els anteriors van ser al gener, abril i juliol, publica el portal Cronista.com.

Una dona d'esquenes utilitzant un caixer automàtic de CaixaBank
CaixaBank cobra 60 euros al trimestre a alguns usuaris | Europa Press

Com esquivar les comissions de CaixaBank?

Deixar de pagar les comissions de CaixaBank és molt senzill. De fet, la mateixa entitat confirmava el novembre del 2021 que molts dels seus clients ja ho havien aconseguit. En un comunicat indicaven que més de 13,6 milions d'usuaris ja no paguen per les transaccions més comunes.

Així que, per no haver d'assumir les quotes trimestrals de 60 euros cal complir dos requisits essencials, segons el portal HelpMyCash.com. El primer seria la domiciliació d'una nòmina com a mínim de 600 euros o una pensió d'almenys 300 euros.

També resultaria vàlid disposar més de 20.000 euros en productes d'inversió a la companyia d'origen català. I la segona condició que s'imposa és tenir tres rebuts domiciliats o fer tres compres amb la targeta de crèdit al trimestre.

En el cas d'aquells que compleixin les dues exigències imposades per CaixaBank, no hauran d'abonar res en concepte de comissions. Ni per manteniment de compte corrent, ni per transferències o targetes de crèdit.

Tanmateix, es pot donar el cas que l'usuari només arribi a complir el primer punt. Si això succeís, només li tocaria assumir una quota de 15 euros cada tres mesos. Però si no s'ajustés a cap d'aquests requisits, no li quedaria més remei que desemborsar els 60 euros esmentats.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Mantenir-se a CaixaBank sense comissions

Es pot donar la circumstància que un client no compleixi aquestes condicions que recull el 'Pla Dia a Dia'. En qualsevol cas, té a la mà la capacitat d'esquivar el pagament extra trimestral que li reclamen i es pot mantenir com a usuari de CaixaBank.

La solució seria obrir un compte a 'Imagin', que és l'entitat 100% digital que pertany a la companyia d'origen català. És cert que compta amb un catàleg de productes molt més reduït i només es podrà operar a través d'internet, i és que està pensada sobretot per a un públic jove.

Seu del banc CaixaBank vist des de l'exterior
CaixaBank permet alliberar-se de les comissions complint una sèrie de requisits | Europa Press

Tot i això, el gran avantatge que presenta és que no té comissions de manteniment i a més no requerirà la domiciliació d'una nòmina o pensió. Tampoc demanaran que se'ls confiïn una sèrie de rebuts o es mantingui un saldo mínim.

Pel que fa a la targeta vinculada al compte, serà gratuïta, sense càrrecs per emissió o per renovació. A més, les transferències es poden fer sense cap tipus de cost, igual que el Bizum. A això se li suma la possibilitat de retirar diners als més de 13.000 caixers de CaixaBank distribuïts per tot el país.