Muntatge amb clínica Dorsia i cercle vermell amb persona subjectant moneder amb bitllets d'euro

Els diners que es poden reclamar pel tancament de les clíniques Dorsia a Catalunya

FACUA demana als clients afectats que formulin una reclamació a les empreses catalanes. Pren nota si necessites reclamar diners

Els afectats pel tancament de les clíniques Dorsia podran reclamar els diners referents als tractaments que hagin reemborsat. Així ho ha indicat l'associació de consumidors, FACUA Catalunya.

L'organització ha explicat a les persones afectades que a causa de l'incompliment d'aquests tractaments de Dorsia els usuaris tenen dret a percebre l'import total o almenys una part proporcional.

FACUA ha recomanat als clients de Dorsia que formulin una reclamació als centres per exigir-los el compliment de les obligacions. A més, ha suggerit als afectats que demanin l'historial clínic per reclamar tot procés que no s'hagin dut a terme.

Per a aquells tractaments finançats pel banc, l'associació aconsella que els usuaris informin les entitats per evitar el cobrament de rebuts. El contracte i la documentació relativa a pagaments també hi seran d'ajuda.

FACUA ha fet una crida perquè totes les persones afectades per Dorsia acudeixin a l'associació per rebre informació i assessorament sobre el tema. La Generalitat de Catalunya també ha llançat una alerta a tots els usuaris afectats pel tancament a les franquícies de Badalona i Manresa.

Què diu Dorsia sobre el tancament?

Dorsia va tancar les portes a les localitats catalanes amb un cartell que posava “Tancat per vacances”. Ho feia de la nit al dia deixant centenars de clients amb tractaments a mitges o sense finalitzar.

El grup Dorsia va néixer a València l'any 2002 i és un dels grans referents a casa nostra pels seus tractaments en estètica. Els afectats pel tancament han creat una plataforma en línia on afirmen que els deutes pugen a més de 200.000 euros.

Dorsia assegura que les franquícies catalanes no formaven part de la companyia des del mes de novembre passat, a causa de faltes greus comeses per les clíniques. Un “incompliment de les obligacions contractuals de franquiciats, proveïdors i administracions públiques”.

Arran de les faltes comeses per les dues franquícies, Dorsia els va donar un període d'un mes perquè poguessin acabar els tractaments. Com que no han complit les seves obligacions, Dorsia ha dit que prendrà accions legals contra els dos centres.