Muntatge amb Francesc Mauri i un mapa del temps de dimarts, 23 de gener

'Frustració': Francesc Mauri avisa del temps que ens espera en els pròxims dies

Aquesta setmana tindrem temperatures molt per sobre del que és habitual i no s'esperen precipitacions

Després del breu episodi de pluja que vam tenir a Catalunya divendres passat, l'estabilitat s'ha tornat a imposar a la major part del país. Venim d'un cap de setmana amb cels serens i temperatures normals per a l'època, però aquesta situació també té data de caducitat.

Al llarg d'aquesta setmana, els termòmetres pujaran cada cop més i la pluja ni hi és, ni se l'espera. Segons el Meteocat, la calor inusual es notarà sobretot entre dimecres i dijous al migdia, quan superarem els 20 ºC. Les màximes més altes, això sí, s'assoliran al litoral i prelitoral.

Francesc Mauri, frustrat pel temps que ens espera a Catalunya

Amb aquestes descoratjadores prediccions per davant, el meteoròleg Francesc Mauri ha reaccionat a les seves xarxes socials. Mauri ha volgut compartir una gràfica de la localitat del Vendrell, a la comarca del Baix Penedès, extrapolable a la resta de Catalunya. "Frustració", ha escrit Mauri al seu compte a 'X', assenyalant l'evolució de les temperatures i de les precipitacions (o més aviat la seva absència) entre avui i el 30 de gener.

A la seva imatge es pot observar com tots els models preveuen temperatures molt per sobre del que és habitual, fins i tot més enllà del mes de gener. A més a més s'observa clarament com el temps es mantindrà sec. "Cap línia de pluja", lamenta el meteoròleg, que resumeix molt bé la situació dels pròxims dies en una frase: "Zero pluja i calor".

Unes paraules que comparteix el meteoròleg Marc Gassó (@MeteoGasso): "Sembla que no vulgui ploure mai més". En aquest sentit, Gassó assenyala la gran semblança que té el "meteodrama" que vivim amb "les Canàries o Almeria". Això sí, llança també un missatge esperançador: "Paciència, portem 3 anys de misèria, més aviat que tard tornarà[la pluja]".

La previsió del Meteocat per a les pròximes jornades

Per la seva banda, el Meteocat ha destacat l'inusual de les temperatures que podríem assolir aquesta setmana a Catalunya. A uns 1.500 metres, és habitual trobar valors d'uns 4 ºC, però “és possible que entre dimecres i dijous” ens apropem als 16 ºC. "No descartem alguns rècords per a l'època de l'any", reconeixen.

Mapa de símbols del Meteocat per dimarts al matí
Previsió del Meteocat pel dimarts al matí | Meteocat

De moment, dimarts el cel es mantindrà serè o poc ennuvolat a la major part de Catalunya. Les temperatures mínimes seran lleugerament superiors a les de dilluns, i les màximes podrien pujar també, especialment al terç oest.

Mapa de símbols del Meteocat per dimarts a la tarda
Previsió del Meteocat pel dimarts a la tarda | Meteocat

Aquesta mateixa tònica es mantindrà durant la jornada de dimecres, quan tindrem cels serens o poc ennuvolats a Catalunya. Això sí, a zones de l'interior, de la vall de l'Ebre i del litoral els núvols baixos podrien ser persistents.

Mapa de símbols del Meteocat per dimecres al matí
Previsió del Meteocat per al miércols al matí | Meteocat

Pel que fa a les temperatures, tant les mínimes com les màximes continuaran pujant a la major part del país. On més es notarà la pujada seran al litoral i al prelitoral, on és possible que s'assoleixin els 23 graus.

Mapa de símbols del Meteocat per dimecres a la tarda
Previsió del Meteocat per al miércols a la tarda | Meteocat