Muntatge amb diversos dispositius electrònics i la portada de Catalunya Diari

Catalunya Diari inicia una nova etapa

El digital estrena un equip renovat, però les mateixes ganes i il·lusió per informar que el van portar a l'èxit

Catalunya Diari ha iniciat aquest 2024 una nova pàgina a la seva història. Durant anys, el diari es va posicionar com un dels principals mitjans de comunicació digitals a Catalunya. Ara, amb un equip renovat, però la mateixa il·lusió de sempre, es proposa arribar novament al lideratge.

I ho farà de la mà d'un nou director, el periodista Andrei Crista. El jove Andrei fa anys que està vinculat a Catalunya Diari, on ha cobert notícies de política i successos, i on també ha exercit de director de continguts. Ara, agafa les regnes de la direcció del diari, per tornar a situar-lo com un mitjà de comunicació de referència a Catalunya.

Nova etapa, la mateixa il·lusió per informar

Si alguna cosa ha caracteritzat Catalunya Diari, i ho continuarà fent, és la gran importància que se li dona a la informació útil. En un món en constant canvi, el que els lectors reclamen és que se'ls expliqui amb claredat què està passant al seu voltant. Per això, el nou equip de Catalunya Diari ve amb el compromís ferm d'oferir notícies rellevants, sense estridències ni exageracions.

La imparcialitat serà un altre dels punts forts del digital català. En paraules del seu nou director, "la democratització de la informació ha comportat una onada de desinformació". "Consumim més notícies que mai i, alhora, som més fràgils davant d'unes tècniques de manipulació cada vegada més complexes", assegura Andrei Crista.

En aquest sentit, explica el periodista, “el nostre objectiu és que els lectors se sentin còmodes, indiferentment de la seva ideologia política”. En definitiva, Catalunya Diari vol ser el reflex d'aquesta Catalunya plural i diversa d'avui dia. De fet, ara el diari també compta amb una edició en llengua castellana, C. Diario, amb la qual pretén fer arribar la seva veu més enllà de Catalunya.

Impuls a la informació local

El nou director de Catalunya Diari ha destacat, a més, que en aquesta nova etapa del diari la informació local cobrarà una rellevància especial. "Entendre Catalunya és entendre les quatre demarcacions: Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona", ha assegurat Andrei Crista.

En aquesta nova etapa de Catalunya Diari la informació local tindrà, per tant, més protagonisme. En paraules de Crista, això hauria de ser una obligació per a qualsevol mitjà de comunicació. "És el primer que afecta el lector i, paradoxalment, la informació menys present als mitjans", ha assenyalat.