Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una imatge de fons duna persona en cadira de rodes i una altra imatge dunes mans amb bitllets de 50 euros

Les preguntes 'trampa' del tribunal mèdic per concedir la pensió per incapacitat

Passar per aquest tribunal és un aspecte imprescindible a l'hora de concedir o no una pensió d'incapacitat permanent

La pensió per incapacitat permanent és una de les més conegudes de la Seguretat Social. Tot i això, cal tenir en compte que, per aconseguir-la, cal passar per alguns tràmits diferents del d'altres prestacions.

És el cas, per exemple, de la visita al tribunal mèdic. És a dir, a l'equip de valoració d'incapacitats (EVI). Encara que són molts els que temen aquest tràmit, el cert és que el seu objectiu és tan sols assegurar-se que la pensió la rep qui de debò la necessita.

L'objectiu del tribunal mèdic

L'Equip de Valoració d'Incapacitats té com a missió determinar quina influència té la malaltia de la persona en la seva vida diària i laboral. D'aquesta manera, emet un dictamen segons allò que consideri.

Aquest informe no té cap valor vinculant. Tot i això, la Direcció Provincial de la Seguretat Social, encarregada de decidir si es concedeix o no la pensió d'incapacitat, ho té molt en compte.

Les preguntes 'trampa' del tribunal mèdic per concedir la pensió d'incapacitat

Per això, sempre és bo conèixer a quin tipus de preguntes ens podrem enfrontar davant d'aquest tribunal. Des de la web de Fidelitis detallen algunes de les considerades com a 'trampa' perquè tots els treballadors les tinguin presents.

Com et trobes?

És la pregunta per iniciar la conversa. Malgrat això, els experts pretenen conèixer l'estat general del pacient de primera mà.

Has millorat la teva malaltia o lesió en el temps que portes de baixa?

Aquesta és una altra pregunta que es disfressa de casual. Tot i això, el seu objectiu és saber quines sensacions té el pacient, així com el seu pensament sobre l'evolució de la seva malaltia o malaltia i què creu que succeirà en els mesos següents.

Has vingut sol o acompanyat?

És una qüestió clau per saber l'autonomia del pacient. Aquest aspecte pot ser determinant per concedir la pensió d'incapacitat, així com per determinar-ne el grau.

Quin és el teu lloc de treball?

El tribunal necessita conèixer quin lloc de treball té el pacient per determinar si ho pot fer amb la seva malaltia o malaltia. És un factor vital per seleccionar el grau de la incapacitat.

Quines tasques portes a terme?

El seu objectiu és conèixer les funcions que la persona realitza al dia a dia. Si no les pot complir, se li pot concedir un grau d'incapacitat permanent més gran.