Muntatge amb Francesc Mauri i un mapa de gelades a la matinada de dissabte

Francesc Mauri avisa: canvi de temps radical el cap de setmana a Catalunya

El meteoròleg de TV3 avisa que les temperatures seran molt diferents de les que hem tingut aquesta setmana, però que s'imposarà l'estabilitat

Aquest divendres, les pluges han arribat amb certes ganes a gairebé tot Catalunya. Tal com estava previst, les quantitats més importants, de fins a 20 litres per metre quadrat (l/m2), han caigut a les comarques del sud. En canvi, a l'extrem nord-est les precipitacions han estat més aviat escasses.

S'espera que, al llarg del dia, les pluges segueixin caient a Catalunya, encara que al final del dia aniran perdent intensitat. En canvi, els termòmetres aniran descendint, amb una cota de neu que podia ser especialment baixa a la tarda i aquesta propera nit.

En aquest sentit, el meteoròleg Francesc Mauri ha avançat a 3cat el temps que tindrem aquest proper cap de setmana, que es resumeix en 2 paraules: sol i fred. "Les nits del cap de setmana seran especialment fredes", insisteix el meteoròleg.

Dies assolellats, però amb temperatures baixes

Un cop passi la borrasca d'aquest divendres, Mauri augura un dissabte assolellat. El mateix tindrem de cara a diumenge, encara que amb alguns núvols més que a la jornada anterior. "Això sí, baixa la temperatura en picat aquest divendres a la nit", explica el meteoròleg, i per això tocarà abrigar-se molt.

Mapa de símbols del Meteocat per al dissabte al matí
Previsió del Meteocat per dissabte a la matí | Meteocat

"El dissabte al matí serà especialment fred; res a veure amb les temperatures d'aquests últims dies", assegura Mauri. Ara bé, com farà sol, "tampoc és que notarem un descens excepcional dels termòmetres".

Previsió del Meteocat per a la tarda del dissabte
Previsió del Meteocat per dissabte a la tarda | Meteocat

Més enllà de la tranquil·litat prevista, sí que és cert que, per a dissabte, el Meteocat té activats alguns avisos. En concret, a la primera part del dia, hi ha avisos per onades de fins a 2.5 metres al litoral del Montsià, el Baix Ebre, el Baix Empordà i l'Alt Empordà. Ja de cara a la tarda, els avisos quedaran restringits només a les dues comarques de l'Empordà.

Mapa de símbols del Meteocat per al diumenge al matí
Previsió del Meteocat per diumenge a la matí | Meteocat

Diumenge, en canvi, com que els núvols tornaran a fer acte de presència, potser s'incrementarà la sensació de fred. A les comarques centrals poden fer acte de presència les boires, que s'aniran desfent amb el pas de les hores. Per aquest 21 de gener no hi ha actiu cap avís del Meteocat a Catalunya.

Mapa de símbols del Meteocat per al diumenge a la tarda
Previsió del Meteocat per diumenge a la tarda | Meteocat