FC Barcelona

La directiva del Barça planeja el quart reajustament salarial dels jugadors

Els jugadors més veterans podrien ser els més afectats per aquest nou pla

La història es repeteix. La presidència del Futbol Club Barcelona, encara amb el compte corrent desinflat, acaba d'anunciar que es veurà novament en l'obligació de sol·licitar als seus jugadors una altra rebaixa salarial.

La idea implica reduir entorn de cent cinquanta milions d'euros provinents dels sous de la primera plantilla, la xifra total de la qual ronda els cinc-cents seixanta milions, segons ha informat Eduard Romeu, vicepresident econòmic de l'entitat blaugrana.

Es tracta d'una decisió que no afectaria ni als futbolistes recentment renovats ni als fitxatges del mercat hivernal.

Encara que, d'altra banda, s'espera que noms com Pjanic, Umtiti, Riqui Puig, Braithwaite, Lenglet o Mingueza acabin sortint del club com més aviat millor, per tal de suavitzar d'igual manera l'apartat de despeses.

Nou pla de reajustament dels sous

En aquest context de certa urgència, el pes del pla cau una altra vegada, principalment, sobre les vaques sagrades de la plantilla. A jugadors com Busquets, Jordi Alba, Piqué o Sergi Roberto se'ls notificarà en les pròximes setmanes una proposta personalitzada que tindrà dos grans blocs.

El primer estarà orientat a rebaixar el volum de diners que perceben per la seva fitxa actual, mentre que el segon, també en forma de rebaixa, se centrarà sobretot en aquelles quantitats que se'ls deuen d'altres reestructuracions salarials del passat. No obstant això, aquestes últimes seran abonades quan l'economia del club ho permeti.

Amb aquest propòsit al cap, el Barcelona encara la que seria la quarta alteració de salaris en tan sols tres anys. Es tracta d'una idea que a priori no compta amb el beneplàcit dels capitans, que són els principals afectats en tot aquest assumpte.

L'hemeroteca revela que ja l'any 2020, amb el sotrac de la pandèmia en ple rendiment, tots els jugadors de la plantilla van assumir una reducció salarial del 12%. També l'any següent va caldre ajustar-se el cinturó, encara que de manera diferent; el club va decidir posposar el pagament del 40% dels sous per a guanyar liquiditat a curt termini.

Amb Laporta en la presidència va caldre recórrer d'igual manera a aquestes estratègies. Va ser la temporada passada, amb l'objectiu de vehicular la inscripció d'Eric García i Memphis Depay, quan la directiva va tornar a recórrer a un altre ajornament de salaris.

Concretament, el relatiu al 60% de les fitxes de Gerard Piqué i Sergio Busquets. El sacrifici econòmic continua sent actualment la tònica marcada per l'entitat blaugrana, que demana un esforç més als seus futbolistes per a poder assumir la idea de Xavi Hernández: tenir almenys dos jugadors en cada posició.

En definitiva, estem davant un plantejament financer que caldrà ajustar a cadascun dels capitans.

Els veterans en el punt de mira

Després d'haver complert els trenta-tres anys d'edat i tenint el contracte a punt de finalitzar, Busquets postula com un dels candidats més sòlids a l'hora de sofrir aquesta quarta rebaixa salarial.

Encara que és cert que fins i tot en aquesta fase d'experiència en la qual es troba continua sent titular inqüestionable, el de Sabadell no mantindrà el seu rendiment tota la vida, per la qual cosa sembla lògic que el projecte esportiu arrenqui en aquest punt.

Sergio jugarà aquest curs la seva última cita mundialista amb els pronòstics sobre la seva titularitat a favor en la millor casa d'apostes en línia, i tot apunta al fet que declinarà les opcions de renovar amb el Barça. L'opció de recalar a Miami sembla seriosa.

Piqué és un altre que està en el punt de mira. Tanmateix, el central es mostra una mica més receptiu en això d'abordar una negociació econòmica que redundi en benefici del club. De fet, va ser el primer a assumir un ajornament de salari quan el context pandèmic així ho va requerir.

Aquests antecedents, units als trenta-cinc anys que ja té i a la lesió amb la qual va tancar la temporada, ho converteixen en una diana perfecta sobre la qual llançar el primer dard.

Més complex es pressuposa l'acord amb Jordi Alba, que de moment té arguments de sobres per no ser un dels damnificats i salvar-se del reajustament. El seu contracte no acaba fins a 2024 i segueix sense competència en el lateral esquerre, a més de continuar sent internacional amb la selecció espanyola.

Sembla que al seu cap no entra ni la intenció d'abandonar el Barcelona ni la idea d'acceptar una altra retallada.

Finalment, està el cas de Sergi Roberto que, encara que acaba de signar per una temporada més, jugarà cobrant la meitat del que cobrava fins ara.

Al principi tot semblava indicar que aquest seria el seu últim any, Xavi Hernández confia en ell per ocupar la suplència del lateral dret, posició que avui dia és clarament del brasiler Dani Alves.