Els Mossos critiquen les aglomeracions: «És intolerable, irresponsable i insolidari»

El director general del cos explica que no va haver-hi incidències greus, però sí concentracions de persones a Barcelona, Girona i Cambrils

El director general dels Mossos, Pere Ferrer, ha criticat el comportament d'aquells que amb la fi del toc de queda van participar d'aglomeracions i festes on no es complien les mesures contra la Covid-19. «És intolerable, irresponsable i insolidari», ha manifestat en una entrevista al programa 'Via lliure', de RAC1. Ferrer ha explicat que no s'han produït incidències greus, però si concentracions de gent, principalment a Barcelona però també a Girona o Cambrils. Ha reprovat el comportament d'aquesta gent després d'un any «de molts patiments».

Durant l'entrevista, Ferrer ha reconegut que són un col·lectiu «minoritari» i ha insistit que el que s'ha acabat és l'estat d'alarma i el toc de queda, però no la pandèmia. El director general dels Mossos ha reconegut «un punt de decepció» després de les imatges d'aquesta matinada. En aquest sentit, ha demanat a la ciutadania un punt més d'«autoresponsabilitat» en la fase actual de la pandèmia.

D'altra banda, Interior va constatar també un augment de la mobilitat durant la passada matinada, però Ferrer ha assegurat que els controls, aproximadament un centenar arreu del territori català, es van desenvolupar amb normalitat.

Jaume Padrós lamenta les imatges: «Temo les conseqüències»

D'altra banda, el president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, també ha expressat la seva preocupació per les imatges d'aglomeracions en alguns indrets per celebrar la fi de l'estat d'alarma i del toc de queda durant la passada matinada. «Temo les conseqüències», ha dit el doctor a través de les xarxes socials.

Padrós ha apuntat que hi havia «massa gent celebrant la fi del toc de queda com si fos la nit de Cap d'Any» i ha expressat els seus dubtes sobre «si alguns mitjans no hi han contribuït també a aquesta vivència tan temerària». «Responsabilitat, encara som en pandèmia!», ha reclamat.


Comentaris

envia el comentari