Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Peatge de la C-16

Disconformitat amb les noves tarifes de la C-16, que seran un 45% més cares

Sense el Teletac o l'aplicació Satelise, les tarifes augmentaran un 45% a partir del 2 de setembre

Peatge de la C-16
Disconformitat amb les noves tarifes de la C-16, que seran un 45% més cares | ACN

 

El pròxim 2 de setembre, s'encariran les tarifes de l'autopista entre Terrassa i Manresa un 45%. L'augment de preu s'aplicarà a aquells usuaris que no utilitzin un dispositiu VIA-T o Teletac, ni l'aplicació Satelise activada al telèfon mòbil. Els descomptes, que s'apliquen des del 1999, s'eliminaran el pròxim dilluns provocant un encariment dels preus de l'autopista.

Agents del territori reclamen mantenir el sistema actual

Aquesta mesura s'ha ajornat en diverses ocasions, ja que en un principi s'havia d'aplicar el 2017, però es va posposar fins al gener del 2019. Tanmateix, davant les queixes del territori, es van allargar els descomptes fins a l'1 de setembre per intentar millorar l'adaptació. De totes maneres, agents socials, polítics i empresarials reclamen el manteniment del sistema actual i evitar l'encariment dels peatges.

Els descomptes de la C-16, ara per ara, són d'un 45% i s'apliquen a tots els vehicles que circulen de dilluns a divendres laborables en qualsevol hora. Els dies festius i els caps de setmana, en canvi, es paga el preu íntegre, que serà el que es pagui ara cada dia. El Consell Comarcal del Bages, el Consorci Viari de la Catalunya Central i la Cambra de Comerç es mostren disconformes amb l'eliminació dels descomptes i exigeixen mantenir-los.

Les condicions generals dels descomptes són més limitades

Una de les conseqüències que pot tenir l'encariment de la C-16 és que trànsit que ara suporta l'autopista es transfereixi a la C-58, la carretera de Terrassa, que pateix retencions molt sovint. Amb les tarifes actuals el preu oscil·la entre 2,5 € i 4,4 €, segons l'entrada i la sortida, però a partir del 2 de setembre seran de 4 € i 8 €, respectivament.

Les tarifes de la C-16 a partir del 2 de setembre
Les tarifes de la C-16 a partir del 2 de setembre | Autema

 

Les condicions generals dels descomptes són circular amb un turisme en les dues franges horàries establertes i tenir Teletac o l'app Satelise instal·lada al mòbil. Les noves tarifes s'aplicaran només de dilluns a divendres laborables a la franja de les 7 a les 10.30 del matí i de 17 a 21 del vespre.

També et pot interessar...