YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Algunes discoteques espanyoles estudien fórmules per 'celebrar' la Nit de Cap d'Any

Algunes comunitats autònomes permeten les discoteques i sales de festa operar com a locals d'hostaleria

Diverses persones en una discoteca passant-ho bé i uns auriculars en primer pla
Les discoteques i sales de festa busquen fórmules per poder celebrar la Nit de Cap d'Any | Pixabay

La pandèmia de coronavirus ha fet d'aquest 2020 un any diferent i les festes de Nadal no seran una excepció, amb la mobilitat restringida i les reunions limitades a un màxim de deu persones, poc tindran a veure aquestes festes a les d'altres anys. Un tercer element que també canviarà en aquestes festes nadalenques serà el Cap d'Any i sortir a celebrar-ho a discoteques.

L'oci nocturn ha estat, sens dubte, un dels sectors més afectats des que es va iniciar la pandèmia a Espanya. Les discoteques i sales de festes han hagut de tancar o readaptar els seus negocis com a bars, en aquells llocs en els quals se'ls ha permès. Malgrat això, des que es va iniciar el toc de queda, sortir a la nit és impossible, així doncs a aquests negocis han vist restringida la seva activitat.

Tot i això, les discoteques i sales de festes no es resignen a perdre la Nit de Cap d'Any i diversos locals ja pensen, malgrat tot, en la manera de poder celebrar-lo.

Una facturació de 200 milions d'euros en una sola nit

La Nit de Cap d'Any és una de les de major facturació pel sector. Segons publicava el digital 'El Confidencial', a la seva secció 'Cotizalia', només en aquesta nit els negocis arriben a facturar 200 milions d'euros, sent el mes de desembre el que acumula un 30% de l'activitat de tot l'any.

Vistes aquestes xifres, no és gens estrany que aquests locals d'oci nocturn estiguin estudiant de quina manera poden aprofitar aquest dia. Però, donades les restriccions vigents, com podrien fer-ho? La resposta és que, ja que no es pot obrir a la nit, l'objectiu és celebrar el Cap d'Any durant la tarda o, fins i tot, abans.

Només tres autonomies permeten que les discoteques operin com a locals d'hostaleria

Tot i l'aposta de les discoteques i sales de festa com a establiments d'hostaleria mentre es mantingui el tancament de l'oci nocturn, no totes les comunitats autònomes permeten fer-ho. Només tres autonomies —Madrid, Castella i Lleó i la Comunitat Valenciana— permeten aquest canvi d'usos a conseqüència de l'afectació de la pandèmia de coronavirus.

Aquests locals d'oci nocturn poden funcionar com a locals d'hostaleria en les tres mencionades autonomies, però per poder obrir portes han de complir amb les restriccions vigents en cadascuna d'elles, alhora que hauran de servir begudes i menjar, així com disposar de taules i cadires, quedant inhabilitada la pista de ball. Tot i que diverses discoteques han apostat per aquestes mesures, de moment no hi ha hagut gaire èxit de la iniciativa entre el públic.

Tot i això, aquests negocis no perden l'esperança de poder celebrar la Nit de Cap d'Any, ni que sigui durant el migdia o la tarda, sense ballar i amb grups limitats asseguts al voltant d'una taula. En aquest sentit, algunes conegudes discoteques, com Kapital, Barceló, La Riviera o Opium, ja han anunciat la seva intenció d'obrir portes per celebrar el final d'aquest 2020.


Comentaris

envia el comentari