Les discoteques es reinventen per poder obrir en el primer cap de setmana sense oci nocturn per coronavirus

Es demanarà la revisió de les llicències dels locals d'oci nocturn per evitar situacions com les d'aquest cap de setmana

Imatge d'arxiu d'una festa
L'Ajuntament de Palafrugell demanarà que es revisin les llicències dels locals d'oci nocturn del seu municipi | Pixabay

Aquest ha estat el primer cap de setmana en el qual l'oci nocturn ha hagut de tancar a causa dels brots de coronavirus. Encara que en moltes localitats catalanes la imatge general ha estat de locals buits o tancats, sí que és veritat que moltes altres discoteques han buscat petits buits legals per poder seguir oberts i no perdre diners. 

Ha estat el cas d'una discoteca del municipi costaner de Palafrugell. A les seves xarxes socials anunciaven el canvi de discoteca a un nou format: un 'bar musical'. D'aquesta manera, i tenint la llicència de bar, poden oferir sopars per grups d'amics i els està permès obrir fins a les 3.45 hores de la matinada. 

Revisió de llicències dels locals d'aquest estil per evitar activitats no legals

Segons publica la 'Cadena Ser', encara que fent servir la llicència de bar sigui una activitat legal, sembla obvi que continua sent una activitat d'oci nocturn. És per aquest motiu que l'Ajuntament de Palafrugell ha anunciat que demanaran un informe per analitzar la llicència de locals d'aquest estil, i aclarir si compleixen o no amb les mesures dictades per la Generalitat. 

D'altra banda, i per deixar més clares les condicions del sector i evitar confusions d'aquest tipus, demana que a tota Catalunya s'apliquin les mateixes normes que a Figueres i Barcelona a causa dels rebrots, obligant el tancament de bars i restaurants a partir de les 12 hores de la nit. 

Intentar mantenir el sector per mantenir el turisme de la zona

Tot i això, i segons el mitjà citat, no tots els alcaldes estan d'acord amb aquesta opinió. Jaume Dulsat, vicepresident del Patronat de Turisme a la Costa Brava i també alcalde de Lloret de Mar, considera que les discoteques havien complert amb les mesures de seguretat que es demanen, i que aquestes restriccions restaran atractiu al municipi, el qual depèn en gran part del turisme estranger.

Encara que la situació millori per una banda amb el tancament d'aquests locals, els 'botellons' es veuen incrementats. En aquest sentit, els Ajuntaments tenen confiança en la policia local de cada municipi perquè puguin controlar les situacions que es puguin donar. 


Comentaris

envia el comentari