La Generalitat pren mesures contra l'arquebisbat de Barcelona per incomplir les mesures contra el coronavirus

Quim Torra ha anunciat aquest dilluns que obriran un expedient sancionador

Quim Torra amb mascareta pel carrer 2020
La Generalitat pren mesures contra l'arquebisbat de Barcelona per incomplir les mesures contra el coronavirus | Crónica Global

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest dilluns que obrirà un expedient sancionador a l'arquebisbat de Barcelona després que diumenge se celebrés una missa a la Sagrada Família pels difunts de la Covid-19. En roda de premsa, ha dit que a l'hora d'atendre els dictats del Procicat i el Govern per assegurar la salut de les persones contra la pandèmia, «tots els sectors són iguals»: els ciutadans, les empreses i també l'Església.

«Lamento que es fes aquesta cerimònia ahir. No estava autoritzada pel Procicat i s'obrirà el corresponent expedient sancionador», ha resolt. Torra ha afegit que «s'ha incomplert la normativa del Procicat i s'obrirà el corresponent expedient sancionador de la Conselleria de Salut». Torra ha agregat que «s'ha incomplit la normativa del Procicat i s'obrirà el corresponent expedient sancionador per part de la Conselleria de Salut».

Crítica a Omella

Ha afegit una reflexió com a president de la Generalitat, en la línia de les últimes declaracions de l'expresident Carles Puigdemont -en les quals va considerar que no es va comportar com un home d'Església, sinó d'Estat--: «Em sembla molt bé que el cardenal Omella apel·li a la llibertat de culte religiós, però lamento que aquests anys s'hagi oblidat de la Constitució com a drets fonamentals». Ha recordat que a part de la Constitució hi ha cartes de drets humans que protegeixen la llibertat d'expressió, la llibertat de concentració i manifestació: «Lamento que tots aquests anys el cardenal Omella no hagi alçat ni una vegada la veu per a condemnar la repressió que viu Catalunya».

L'Església dels presos»

«Com Quim Torra m'agradaria fer una altra reflexió: jo sóc catòlic, dels Jesuïtes», ha afegit, i ha destacat haver tingut la sort de ser educat en la teologia de l'alliberament, i els seus referents són Pere Casaldàliga i Ernesto Cardenal, i és amic de cures que treballen en els barris de Bellvitge, de L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) i en La Mina, de Sant Adrià del Besòs (Barcelona). «Per a mi, l'Església és la dels pobres, vulnerables i l'Església que està al costat dels presos. Aquesta és la meva església», ha resolt.

❗Notícia en ampliació. La redacció de Catalunya Diari està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.com, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.


Comentaris

envia el comentari