Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós

Jaume Padrós critica la «hipocresia» d'alguns països europeus i fa una crida a la responsabilitat social

El president del COMB assegura que els britànics «no ho han fet millor» que els catalans

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós
Jaume Padrós manifesta que cal que la població «sigui conscient que no es pot relaxar» | ACN

Espanya ha registrat 369 brots des del final de l'estat d'alarma, 281 dels quals segueixen actius. Els que més preocupen són els del Segrià i Barcelona, que només la darrera setmana han deixat 8.000 casos  nous de coronavirus. Davant aquest augment de contagis, el govern britànic ha decidit implantar una quarantena per als viatgers que arribin d'Espanya, i França ha recomanat a la seva població no viatjar al país. El president del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, ha denunciat la «hipocresia» d'alguns països europeus, i assegura que darrere d'aquestes mesures hi ha «interessos per afavorir el turisme interior». 

Padrós insisteix a complir les mesures de seguretat a nivell europeu

En declaracions a Catalunya Ràdio, el president del COMB ha afirmat que els països que han imposat quarantenes o avisos de no viatjar a l'Estat o a Catalunya «no estan per tirar coets». «Si realment els hi preocupa com diuen el que haurien de fer és tancar fronteres. Oi que no ho faran?», ha dit referint-se al Regne Unit i a França. Padrós manifesta que el que s'hauria d'insistir a nivell europeu és a complir les mesures de seguretat, com portar la mascareta, mantenir la distància i evitar aglomeracions. 

Jaume Padrós ha afirmat que fa falta que passin encara uns dies per veure si les mesures adoptades per frenar els contagis estan funcionant o no. Ha considerat que cal que funcioni el rastreig, però, a la vegada, que la població «sigui conscient que no es pot relaxar». El president del COMB ha lamentat que la societat a vegades sembla «una mica infantil», i ha volgut remarcar que «no s'acaba el món» per haver de passar un estiu diferent. «No serà l'estiu de la nostra vida però no passa absolutament res. No ens morirem per això i en canvi per no fer-ho sí que hi pot haver gent que s'hi deixi la salut i la vida», ha afegit.

En aquest sentit, considera «coherent» la decisió de tancar els locals d'oci nocturn i ha suggerit que també s'haurien de controlar les activitats diürnes  com les barbacoes. Padrós ha aprofitat per fer una crida a la responsabilitat social  perquè «hi ha cansament físic i psíquic» entre els professionals sanitaris. A més, ha apuntat que els recursos humans estan «cenyits». «Necessitem agafar forces perquè la tardor pot ser molt complicada», ha manifestat.