Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Personal sanitari utilitzant un respirador pels pacients de Covid-19

Es disparen els contagis en una comunitat espanyola: més de 1.000 en un dia

El govern regional va notificar 1.269 contagis ahir diumenge
Personal sanitari utilitzant un respirador pels pacients de Covid-19
Els casos de coronavirus a Aragó es disparen i aquest diumenge es van notificar fins a 1.269 contagis | Cedida

El focus de coronavirus detectat a Aragó ha empitjorat en els últims dies. Ahir el Govern regional anunciava el registre de fins a 1.269contagis per la Covid-19. Es tracta d'una xifra molt alta, ja que en els cinc mesos que portem de pandèmia el dia que més casos de coronavirus es van registrar a Aragó van ser 512.

La dada anunciada ahir pel govern regional confirma que l'escalada a la comunitat cada vegada és més important i que la propagació del virus s'ha multiplicat en les últimes setmanes. Des del Govern d'Aragó es mostren molt preocupats per la direcció que està prenent la situació sanitària a la comunitat espanyola.

La propagació a Aragó avança sense control

L'elevada xifra de contagis d'aquest diumenge arriba després que la comunitat ja hagués batut el seu rècord de contagis durant les 48 hores anteriors. La situació a Aragó sembla no frenar-se i de moment ja té la pitjor taxa de contagis i d'hospitalitzacions de tot Espanya. No obstant això, des de la comunitat han especificat que en els 1.269 contagis anunciats s'inclouen centenars de casos detectats a través d'anàlisis PCR que estaven «encallats» en els laboratoris des de fa diversos dies.

Aragó compta amb menys de 300 rastrejadors per enfrontar-se a la pandèmia

Així doncs, segons s'ha indicat, es tracten de 649 contagis «procedents del processament de 2.750 proves realitzades en diferents dies de l'última setmana i que es trobaven pendents» i altres 620 positius detectats en PCR processades dissabte passat.

La impactant dada posa sobre la taula els nombrosos contagis que s'estan produint, el desbordament que estan patint, novament, els serveis sanitaris o la dificultat que està tenint la Sanitatd'Aragó per realitzar les analítiques i els rastrejos.

Els gairebé 300 rastrejadors amb què compta la comunitat aragonesa s'han d'enfrontar a una dura pandèmia que en aquesta regió espanyola avança ja a un ritme de gairebé 4.000 nous casos per setmana. Els pròxims dies seran claus per saber si el coronavirus continua propagant-se per la comunitat o si aquests comencen a baixar de forma gradual.