Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Jordi Pujol i Marta Ferrusola, la seva dona, caminant

Última hora sobre el greu estat de salut de Marta Ferrusola

Ferrusola va patir una forta caiguda el dissabte

Jordi Pujol i Marta Ferrusola, la seva dona, caminant
Marta Ferrusola segueix en estat greu a l'Hospital de la Vall d'Hebron | Europa Press

L'esposa de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, Marta Ferrusola, continua ingressada en estatgreu a l'Hospital de Vall d'Hebron de Barcelona, han informat fonts del centre a Europa Press aquest dilluns.

Així, roman en el centre mèdic en el qual va ingressar el dissabte a la tarda a causa d'una caiguda  a la seva casa a Queralbs (Girona) i per la qual va ser traslladada en helicòpter i intervinguda d'urgència en aquest mateix hospital, segons va avançar 'El Món'.

El '324' informava que Ferrusola havia caigut a l'escala del domicili familiar del Ripollès i presentava un traumatisme cranioncefàlic i diverses fractures. En un primer moment va ser traslladada a l'Hospital de Campdevànol però van decidir derivar-la a Barcelona. Fonts del seu entorn van explicar que l'estat de  Marta Ferrusola havia millorat respecte a dissabte a la nit, ja que s'havia pogut aturar l'hemorràgia cerebral que patia.

Segon accident a la casa de Queralbs

Aquest ha estat el segon accident que Ferrusola ha patit a la casa d'estiu de Queralbs en tres anys. El 31 de juliol del 2017, la dona de Jordi Pujol va haver de ser atesa d'urgències a l'Hospital de Campdevànol després de patir un fort cop al tòrax en una caiguda. En aquella ocasió, el seu estat no va ser greu i al cap de poques hores del seu ingrès va ser donada d'alta.

Ferrusola té 85 anys, és mare de set fills amb Jordi Pujol i es troba actualment processada per l'Audiència Nacional. En els últims mesos, el seu estat de salut ha anat empitjorant. Fa poc més d'un any va ser diagnosticada d'Alzheimer.

El 16 de juliol el jutge de l'Audiència Nacional, Jose de la Mata, proposva enviar a judici tota la família Pujol Ferrusola per presumptament formar una «organitzaciócriminal» per enriquir-se durant dècades amb activitats corruptes. Segons això, la família de l'expresident de la Generalitat hauria aprofitat la seva posició privilegiada d'ascendència en la vida política, social i econòmica catalana durant èpoques per «acumular un patrimoni desmesurat directament relacionat amb percepcions econòmiques derivades d'activitats corruptes».