Els mestres catalans denuncien problemes informàtics per posar les notes de final de curs

Molts centres estan tenint problemes amb el funcionament de la plataforma 'Esfer@'
Molts docents denuncien problemes per utilitzar el sistema informàtic 'Esfer@' | Cedida

Arribat el final de curs i, per tant, arriba també el moment de dur a terme els informes finals. Aquest any, però, han estat molts els docents que s'han queixat del mal funcionament de la plataforma 'Esfer@', el sistema informàtic on s'ha d'introduir les dades dels alumnes per a poder avaluar-los. 

 

 

Des de direcció s'ha admès que hi ha problemes i la solució per evitar que se saturi la plataforma ha estat restringir el nombre d'usuaris que hi poden accedir. Per això, s'han donat instruccions que només es pugui entrar al sistema des dels perfils de direcció, equip directiu i PAS administratiu i que es faci únicament des dels ordinadors de secretari, amb l'usuari i contrasenya d'aquests perfils.

 

La decisió no ha agradat gaire a gran part dels docents, que es queixen de la falta d'hores per poder realitzar aquesta acció, ja que denuncien que si estan fent classes no poden dedicar-se a passar les notes des dels ordinadors del centre.

 

 

Primera vegada que s'implementa l'ús a secundària i batxillerat

És la primera vegada que s'implementa l'ús d'aquest sistema a secundària i batxillerat. Els docents ja han lamentat que «no apareixen alguns alumnes», que moltes vegades «no es guarden les notes» o es penja el sistema a mig fer, com ja han afirmat des d'un comunicat el Sindicat de Professors de Secundària ASPEPC-SPS.

 

A més, aquest trimestre és el primer com que, obligatòriament, tots els centres d'infantil i primària han d'avaluar amb aquest programa. El col·lapse que s'ha creat ha estat tal que alguns docents denuncien haver hagut de fer els informes a la 1 o a les 5 de la matinada per evitar la saturació del sistema. El Departament ha reconegut que hi ha «situacions imprevistes de saturació» del servidor i que treballen a «contra rellotge» per solucionar-ho.

 

La indignació davant d'aquesta situació s'ha vist plasmada a Twitter, on els professors han volgut mostrar el seu descontentament i inclús ironitzar sobre el tema:

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari