Imatge del doctor César Carballo, professional de l'Hospital Ramón y Cajal de Madrid

El doctor Carballo avisa: Espanya patirà un «cop» aquesta Setmana Santa

L'expert ha aprofitat la seva intervenció a 'La Sexta Noche' per parlar sobre la gestió de la pandèmia

Amb l'arribada de la Setmana Santa i amb una notable millora en les dades de la pandèmia a Espanya - incidència acumulada de 150 casos per 100.000 habitants -, algunes comunitats autònomes han optat per la prudència. 

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

La gran majoria de les regions espanyoles han decidit mantenir el tancament perimetral i així evitar la mobilitat i, per tant, l'augment de contagis. Tot i això, la Comunitat de Madrid no està d'acord amb la resta d'autonomies i continua insistint que no cal establir aquest tancament perimetral.

«Madrid ha de preparar-se per al cop»

El doctor César Carballo ha aprofitat la seva intervenció a 'La Sexta Noche' per advertir que la Comunitat de Madrid patirà un «cop». Carballo, adjunt del Servei d'Urgències de l'Hospital Universitari Ramón i Cajal, ha qualificat d'«error» el missatge enviat per part dels governants de Madrid, que volen obrir les portes als turistes durant la Setmana Santa. «Madrid ha de preparar-se per al cop, i ha de parar-lo pel bé d'Espanya, perquè la resta d'Espanya agraeix que Madrid imposi tancament perimetral», ha manifestat.

A més, ha assegurat que Madrid té un altre problema: la gran densitat de població. «És curiós, perquè observes les xifres de pitjor incidència acumulada i estan a Melilla, després Ceuta, Madrid i País Basc. On està la densitat més gran de població d'Espanya? Melilla, Ceuta, Madrid i País Basc».

«Aquesta Setmana Santa entraran 350.000 persones a Madrid»

Carballo ha afegit que aquesta mesura pot generar un augment de contagis des de l'Aeroport de Barajas. «Al gener van entrar 850.000 persones a Madrid, aquesta Setmana Santa entraran 350.000 persones. D'acord, aguantarem, però potser cal ajustar en vacunes i vacunar més en aquestes comunitats que tenen més densitat de població». 

Sobre aquest assumpte, el viròleg José Antonio López ha volgut donar la seva opinió en el programa que presenten Iñaki López i Verónica Sanz. «La presidenta de la Comunitat de Madrid no parla sobre això. Al desembre es va tancar perimetralment, per una ordre del govern Espanyol, amb gairebé els mateixos casos que hi havia fa unes setmanes quan estaven pensant a obrir», ha sentenciat l'expert.

L'advertència de César Carballo sobre les aigües residuals de Madrid

«El que no es diu és que s'ha incentivat a sortir, consumir, vam encendre els llums, l'alcalde de Madrid va dir que s'havia de sortir i divertir-nos, que calia fomentar la despesa, l'economia. Això és el que no es diu», ha lamentat el doctor. Segons el viròleg, «cal tancar perimetralment Madrid, però també actuar dins de Madrid, no deixar barra lliure», ha assegurat.

Cal recordar que fa una setmana el doctor César Carballo va alertar sobre les aigües residuals de Madrid. Així doncs, Carballo reconeixia que la presència del virus en les aigües residuals de Madrid reflecteixen una evolució dels casos altament preocupant. «Estava disminuint i ara torna a augmentar. No podem relaxar-nos», assenyalava fa una setmana.