Una mare gronxa la seva filla, a Mataró, el dia que s'han reobert els parcs infantils

Mataró reobre els parcs infantils després de vuit mesos tancats per la pandèmia

La capital del Maresme era l'única gran ciutat que mantenia les zones d'esbarjo precintades des del mes de juliol

Els parcs infantils de Mataró tornen a estar oberts des d'aquest dilluns, després que l'Ajuntament decidís tancar-los el passat mes de juliol per l'evolució de la pandèmia. Va ser l'única gran ciutat que va fer-se enrere en l'obertura de les zones d'esbarjo que es va universalitzar el mes de juny de 2020. La dades sanitàries i la impossibilitat de controlar-ne l'aforament i la neteja han estat els arguments que ha esgrimit el consistori fins als darrers dies, quan la pressió social i política —hi havia desavinences inclús dins el govern— l'han empès a modificar el criteri.

Durant la jornada d'avui, sis equips d'operaris municipals desprecinten els parcs infantils i la canalla comença ja a gaudir-los vuit mesos després. En total, a la capital del Maresme hi ha 128 zones de joc infantil a l'aire lliure que ja estan disponibles per als infants. La brigada ja en va fer una primera neteja el divendres per tal de preparar els espais per a la reobertura, retirant males herbes en alguns espais que havien quedat mig abandonats per desús.

Aquest dilluns els operaris han continuat netejant la sorra i s'han retirat els precintes que impedien l'accés a tobogans i gronxadors. Un total de sis equips han recorregut la ciutat per reobrir els parcs i a mig matí ja hi havia alguns nens que en gaudien a la sortida de les escoles. Es preveu que l'hora de màxima afluència arribi a la tarda.

Pressió social i política

Des de fa unes setmanes, un grup de famílies de la capital del Maresme havia reivindicat amb vehemència l'obertura d'aquests espais, després de gairebé vuit mesos de tancament. El moviment 'Obrim els parcs de Mataró' ha donat visibilitat a la situació que es vivia a la ciutat, en comparació amb la que hi havia a la resta de grans ciutats del país.

El govern municipal també ha patit la crítica des de dins. El soci minoritari, En Comú Podem, va arribar a demanar públicament a l'alcalde socialista, David Bote, que obrís els parcs després d'haver-ho demanat internament durant «mesos». El consistori assegura ara que si les dades epidemiològiques no empitjoren, els parcs continuaran oberts.