Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El prestigioso cirujano español, Pedro Cavadas

El doctor Cavadas es mulla per fi i posa data final a la pandèmia

L'expert assegura que Espanya tindrà un futur molt complicat

El prestigioso cirujano español, Pedro Cavadas
Pedro Cavadas ha afirmat que arrossegarem la crisi del coronavirus durant almenys una dècada | EFE

El doctor Cavadas posseeix el mèrit moral d'haver estat un dels primers experts que van alertar del perill que portava la pandèmia del coronavirus per a tothom. A Cavadas se li va titllar d'alarmista, però amb el pas del temps s'ha convertit en una de les grans veus autoritzades per a saber més sobre la Covid-19.
 

Cavadas ha anat sempre per davant dels avanços oficials del govern en matèria sanitària. A més, el doctor s'ha mostrat crític amb unes certes decisions polítiques i temes relacionats amb el confinament, gestió sanitària i l'ús de màscares.

En una entrevista concedida fa uns dies al 'HuffPost', Cavadas apunta que la vida no tornarà a una normalitat relativa fins dins de «dos o tres anys». Així mateix, en un altre ordre de coses, Cavadas s'ha llançat a donar el termini sobre quan es recuperarà l'economia espanyola.

«Un país arruïnat, sense gestors de nivell pendents del que toca, no ho té fàcil»

En aquest tema, el cirurgià espanyol ha assenyalat que aquesta recuperació no acabarà fins dins d'una dècada. Fins i tot el mateix doctor feia una estimació per al futur més pròxim del país en la lluita contra el virus i prediu que «no acabarà bé. És que no acabarà bé. Un país arruïnat, sense gestors de nivell pendents del que toca, no ho té fàcil».

Cavadas també s'ha mostrat molt crític amb la gestió del govern de Pedro Sánchez, assegurant que no pensa que la vacuna vagi a arribar aviat al país i afirma que els anuncis sobre la vacuna es produeixen perquè «parlar és gratis». D'altra banda, Cavadas ha remarcat que la precària situació econòmica d'Espanya és el resultat de la mala gestió que el govern ha donat a la pandèmia des del seu inici.
 


«No hi ha hagut experts reals controlant el problema»

En ser preguntat directament per la seva valoració de la labor de l'epidemiòleg Fernando Simón, el doctor Cavades respon sense embuts: «Hi ha hagut algú controlant-la? Primera notícia que tinc d'això».

 

El cirurgià valencià ha volgut explicar el motiu pel qual va signar una petició per a realitzar una auditoria a Espanya sobre la gestió de la pandèmia. Sobre aquest assumpte, Cavadas és igual de directe: «No hi ha hagut experts reals controlant el problema. Mai n'hi va haver ni n'hi ha encara».