YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Salut confirma que les quarantenes per contactes estrets seran ara de 10 dies a Catalunya

Fins ara eren 14 els dies que s'havia de complir la quarantena per haver estat en contacte estret amb positius confirmats de coronavirus

Primer pla d'una mà sostenint diverses mascaretes a l'estació d'autobusos de Tarragona, a punt per repartir-les el 14 d'abril del 2020
Salut confirma que les quarantenes per contactes estrets seran ara de 10 dies a Catalunya | ACN

Les quarantenes per als contactes estrets passen a ser de 10 dies i no de 14 com fins ara, després que hagi entrat en vigor aquest dijous, 1 d'octubre, aquesta actualització. La mesura, que també afectarà els centres escolars, ja va ser anunciada pel Departament de Salut fa uns dies i el Ministeri de Sanitat també la va adoptar per a tot el territori espanyol.

Salut concreta que per tal d'evitar una transmissió, el contacte estret «ha de fer una quarantena durant els 10 dies següents al contacte amb un cas diagnosticat».

La mesura afectarà també les quarantenes dels grups escolars

En l'àmbit escolar, en les quarantenes iniciades abans de l'entrada en vigor del nou document, els centres avisaran a les famílies que els infants podran reprendre l'activitat presencial un cop hagin passat 10 dies. Tot i el canvi de dies, les autoritzacions de confinament signades per les famílies al seu dia continuen sent vàlides.

Els professionals de l'educació que es trobin en confinament sense baixa mèdica també es reincorporaran als centres educatius un cop passats aquests 10 dies, conjuntament amb la resta del grup estable de convivència, segons ha informat el Departament d'Educació.

En canvi, els que tinguin una baixa mèdica prescrita inicialment per 14 dies i que hagin estat substituïts en el seu lloc de treball, s'incorporaran al lloc de feina un cop acabi aquesta baixa mèdica. Serà també en aquell moment quan finalitzarà el nomenament del substitut.

L'actualització del document 'Procediment d'actuació enfront de casos d'infecció pel nou coronavirus SARS-CoV-2' estableix que, en cas de sospita d'un cas, els menors del grup de convivència mantindran l'activitat escolar a l'espera dels resultats, sense barrejar-se amb la resta de grups.

Si les proves realitzades són negatives, els infants i tutors del grup continuaran amb normalitat les seves activitats, i l'alumne es podrà incorporar quan els símptomes hagin cedit i després de 24 hores sense febre. En cas positiu, s'establirà la quarantena de 10 dies del grup i tutor i s'indicarà la prova PCR al mateix centre o en altres punts específics segons indiquin els equips d'atenció primària.


Comentaris

envia el comentari