El doctor César Carballo en una intervención en el programa de Cuatro Horizonte Informe Covid

El doctor Carballo mai havia parlat tant clar: «S'han de penjar tots»

César Carballo reacciona a les contínues amenaces que rep a les xarxes socials

César Carballo és urgenciòleg de l'Hospital Universitario Ramón y Cajal, on ha pogut viure de primera mà l'impacte del coronavirus. La posició que té respecte a la pandèmia li ha permès opinar i publicar informació de tota mena per tal de prevenir-lo. 

Així, ha viscut la crisi sanitària en la primera línia de batalla i ha estat testimoni dels efectes de l'incompliment de la normativa. Per aquest motiu, alguns programes de televisió l'han convidat a debatre qüestions i conseqüències de la pandèmia

La seva influència televisiva ha crescut exponencialment i cada cop ha guanyat més seguidors a les xarxes socials. Ara ja en té prop de 140.000, dels quals alguns han resultat ser negacionistes que han carregat contra els seus comentaris. Amb tot, Carballo ha decidit parlar. 

César Carballo, diana dels negacionistes

Avui dia, molta gent encara nega l'existència del coronavirus i la posterior pandèmia que encara estem vivint. Hi ha hagut moltes teories conspiratòries, negacionistes i antivacunes que han criticat durament la feina dels professionals.

Un exemple d'aquest odi i rebuig envers la situació es troba a les xarxes socials. Els més afectats han estat i continuen sent els professionals mèdics, els epidemiòlegs i els científics que adverteixen i informen sobre els perills de la COVID-19.

César Carballo forma part del grup diana a qui han fet referència les crítiques. També és vicepresident de la Societat Espanyola de Medicina d'Urgències i Emergència de Madrid.

Després d'una entrevista a 'Mil·lenni Live', programa d'Iker Jiménez a Youtube, la seva popularitat va créixer molt. Va passar de tenir 2.000 seguidors a 50.000 a Twitter de la nit al dia. Des d'aleshores, molts programes el criden per parlar sobre l'evolució de la pandèmia i la importància de vacunar-se.

Actualment, té 137.000 seguidors que escolten sovint les seves intervencions i publicacions. «Cada cosa que publico genera moltes adhesions», explica en una entrevista a 'La Vanguardia'.

No obstant això, entre totes les reaccions que provoca també n'hi ha de negacionistes. «Rebo insults diàriament», confessa, una mica fart de la situació. 

Les amenaces contra el doctor Carballo

Les xarxes socials es podrien considerar com un dels grans avenços tecnològics, ja que permeten compartir informació i establir contacte directe amb persones d'arreu del món.

Tanmateix, també s'han utilitzat de manera anònima per criticar i fer mal als altres sense repercussió legal. 

Carballo, per exemple, rep insults i amenaces cada dia. Molta gent l'ha situat en una posició política, ja que ha estat molt crític amb el Govern i la seva gestió de la pandèmia

«Em diuen 'rojo' per sortir a La Sexta i que estic pagat per Ayuso 'si em fico amb el Govern'», explica a l'entrevista. «Tot està polaritzat, la crítica al sistema no s'entén», afegeix. 

Carballo reconeix que la major part de les amenaces «venen dels negacionistes i els antivacunes». Gent que l'adverteix de 'vigilar-se les espatlles' o que l'assenyala com a «culpable de crims d'humanitat». 

L'última carta que ha rebut 

En aquesta ocasió, les ofenses a Carballo no han estat publicades directament a Twitter, sinó en un bloc. Es tracta d'una carta adreçada al «doctor del genocidi de l'estafa de les vacunes a la caixa inútil».

Una publicació plena de tota classe d'insults i una amenaça final. «Ha començat el compte enrere de la venjança contra tots els Carballos mindundis de la tele». Una de les moltes advertències que apareixen diàriament sobre els divulgadors de la salut. 

Les xarxes socials són un autèntic camp de batalla, on els negacionistes, els antivacunes i altres conspiradors del coronavirus animen a actuar. 

«Tots els que col·laboren amb l'estafa de la COVID-19 haurien de penjar-se d'un patíbul», publiquen.

Carballo reacciona i acudeix a la Justícia

Molts dels experts sobre el coronavirus han intentat no fer cas dels missatges que reben a les xarxes. Tanmateix, l'hostilitat dels ciutadans cada dia és més angoixant. 

Milers de persones asseguren prendre mesures contra els metges i els epidemiòlegs i és per això que Carballo ha decidit prendre mesures legals. Ha acudit a la Justícia per denunciar l'autor del bloc. 

«La denúncia la presentem a través de SEMES, si guanyem dedicarem la indemnització a beques de SEMES per processos ètics», assegura.

L'urgenciòleg no té molt clar la manera de procedir davant d'aquest tipus de missatges i amenaces, però reconeix que està preocupat. «A Google, el que més s'ha buscat sobre mi és 'Carballo i fills' o 'dona Carballo', això et fa respecte», assegura.

«Tot això són agressions que fan mal i si les perseguim, potser els autors s'ho pensen millor», sentencia.