Imatge del doctor César Carballo, professional de l'Hospital Ramón y Cajal de Madrid

El doctor César Carballo treu a la llum la cara oculta de Fernando Simón

El metge d'urgències de l'Hospital Universitari Ramón i Cajal critica les últimes compareixences de l'epidemiòleg: «És el gran negacionista d'aquest país»

'Espejo Público' ha comptat amb la intervenció del doctor César Carballo. El metge d'urgències de l'Hospital Universitari Ramón i Cajal ha parlat sobre l'avanç de la pandèmia de la Covid-19 i ha volgut criticar a Fernando Simón i la manera en què s'està fent càrrec de la crisi sanitària.

Carballo és plenament conscient de la situació que s'està vivint als hospitals i no comparteix la forma en què el director del Centre de Coordinació d'Alertes Sanitàries actua davant la crisi epidemiològica. Des del seu punt de vista, Fernando Simón no pren les decisions adequades per controlar la pandèmia.

Les contradiccions de Fernando Simón que encenen a Carballo

César Carballo, doctor i col·laborador del programa presentat per Iker Jiménez, 'Horizonte informe Covid', ha estat un dels convidats del programa 'La Sexta Noche'. El presentador, Iñaki López, ha volgut saber l'opinió de Carballo sobre les declaracions de Fernando Simón, que assegura que la soca britànica es convertirà en la dominant a casa nostra.

Per posar-nos en context, el programa ha recordat les declaracions del director del Centre de Coordinació d'Alertes Sanitàries, en què qualifica de «marginal» l'impacte de la nova soca al nostre país. Ara bé, minuts després, el programa ha exposat un altre vídeo on Simón es contradiu.

«Si evolucionés com ho ha fet al Regne Unit i Irlanda, serà una soca dominant del 40% d'ocupació en el mes de març», assegura Fernando Simón corregint les seves declaracions de quinze dies abans.

Amb tot això, Iñaki López s'ha dirigit a César Carballo, que no s'ha tallat ni un pèl. 

«És el gran negacionista d'aquest país»

Després de veure els vídeos i deixar en evidència les contradiccions de Fernando Simón, César Carballo ha afirmat que «Simón és el gran negacionista d'aquest país. És així de clar».

«No hi hauria infecció, tres casos, la mascareta no calia, estem al límit de la tercera onada, la variant serà marginal quan sabem que ja és aquí... », ha enumerat el metge d'urgències posant èmfasis en la situació que s'està vivint als hospitals: «Estem veient càrregues virals altíssimes en la soca britànica, quan ens deien que havia de ser més virulenta, els pacients amb més càrrega viral són els que empitjoren».

Carballo ha volgut assegurar, al programa presentat per Susanna Griso, que és crític amb Fernando Simón perquè l'epidemiòleg no està prenent bones decisions.

«El problema no és equivocar-se, és que ni tan sols pren les decisions adequades. Quan dius que no hi haurà cap cas aparent, hauries de protegir al país per si hi ha algun cas. Et paguen per això. No és que el critiqui perquè s'hagi equivocat, el problema és que les seves decisions han costat moltes vides», ha manifestat César Carballo.

El metge d'urgències de l'Hospital Universitari Ramón i Cajal considera que les declaracions de Fernando Simón «no se sustenten amb les dades». «On són les dades que diuen que estem a l'altiplà de la tercera onada? On són les dades que deien que la variant britànica era marginal? I en alguns casos ja són el 20% o el 30% a Madrid. Diu coses que no se sustenten amb les dades. Els seus missatges no són coherents amb les dades que tenim».