El doctor Clotet adverteix que no tots els infectats per la Covid-19 estan immunitzats

El metge català alerta sobre un possible rebrot i demana que tothom mantingui les mesures de protecció

Un tècnic munta kits de proves de coronavirus en una fàbrica a Califòrnia el 26 de març de 2020
No tots els pacients que superen el coronavirus desenvolupen immunitat. | Catalunya Diari

Bonaventura Clotet, cap del servei de malalties infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona i director de l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, ha advertit aquest dimecres que no totes les persones que han passat la Covid-19 desenvolupen immunitat al virus. En una entrevista a RAC 1, Clotet ha assenyalat que han detectat pacients que s'han infectat però que no han desenvolupat immunitat en superar la malaltia i que podrien tornar a infectar-se.

En aquest sentit, ha assenyalat que tothom s'ha de protegir. «La gent que ha passat la infecció que no es pensi que pot no fer servir mesures de protecció perquè podria reinfectar-se. No podem confirmar que no hi hagi risc fins que no esbrinem quin percentatge té d’anticossos neutralitzants», ha dit. 

La possibilitat d'un rebrot

El metge, que dirigeix, juntament amb l'infectòleg Oriol Mitjà, un estudi sobre l'eficàcia de la hidroxicloroquina contra el coronavirus, ha comentat que «estem veient que no tothom té la mateixa quantitat d’anticossos. Hi ha gent que potser no està igual de ben protegida per a una segona infecció».

En l'entrevista a RAC 1, el doctor Clotet ha explicat que hauria endarrerit la posada en marxa de la desescalada una setmana per tal de reduir el risc de contagi i la possibilitat d'un rebrot. «El problema és la quantitat de gent que es pugui tornar a encomanar i que hi torni a haver una allau als serveis d’urgències», ha manifestat.

No hi ha risc de col·lapse

Tot i això, ha explicat que el sistema sanitari «està millor preparat per a un possible rebrot» i ha afirmat que «dubto que pugui haver-hi un altre risc de col·lapse perquè s’ha après a controlar aquesta allau als hospitals, hi ha més capacitat d’atenció i s’ha avançat molt en els tractaments».

Per finalitzar, Bonaventura Clotet també ha explicat que ja s’està treballant en la implantació de tests ultraràpids. En aquest sentit, ha explicat que el Massachussets Institute of Technology (MIT) de Boston està fent proves en sistemes de detecció que «poden aconseguir el resultat al moment».


Comentaris

envia el comentari