Tres infermeres en l'UCI de l'Hospital Isabel Zendal de Madrid.

Un doctor i el seu missatge viral sobre Òmicron: «Alguns poden estar tranquils»

El doctor Miguel Ángel ha donat la seva opinió sobre el coronavirus i la variant Òmicron

La batalla contra el coronavirus torna a fer-se costa amunt. Després de gaudir tres mesos gairebé sense restriccions i amb activitats un altre cop, ens han tornat a tallar les ales.

A molts llocs d'Espanya hem tornat a patir normes com ara el tancament de l'oci nocturn, l'ús de mascareta a l'exterior o la limitació d'aforament en alguns sectors. Quan la normalitat semblava que havia tornat, la patacada ha estat més gran.

Un carrer ple de gent amb mascareta
El coronavirus fa uns 2 anys que és amb nosaltres. | EP
No obstant això, en molts casos, un pas enrere en significa dos cap endavant. Aquesta és la visió optimista del doctor Miguel Ángel del Pozo, que no ha dubtat a parlar sobre Òmicron. El seu missatge és alegre i plaent.

El coronavirus evoluciona i s'adapta

Després de dos anys eterns, ha quedat clar que el coronavirus és una malaltia estacional, ha evolucionat i s'ha desenvolupat. El poder d'adaptació del virus ha demostrat ser sorprenent.

Simulació virtual del coronavirus.
La nova variant de coronavirus, Òmicron, s'expandeix molt de pressa. | CatalunyaDiari

Tot i això, hem sabut fer-hi front en tots els casos. L'arribada de la vacuna ha suposat un salvavides per al nostre organisme i ha disminuït de forma dràstica els símptomes. Malgrat l'augment de casos, els ingressos hospitalaris són molt pocs.

Un fet que genera confusió ciutadana. Per aquest motiu, el prestigiós metge i investigador Miguel Ángel del Pozo ha volgut exposar el seu coneixement sobre el tema per tranquil·litzar la població.

Cal pensar en la resta

A les xarxes socials, l'immunòleg ha parlat sense embuts i ha mostrat la seva «versió» sobre el coronavirus. Entre tots els conceptes que ha formulat, ressalta la necessitat de «reforçar la vacunació al tercer món abans que posar una tercera dosi als que no ho necessiten tant».

 

A més, ha insistit que la nova variant Òmicron és molt similar a un refredat de vies altes. Per això, només hem d'estar preocupats pels no vacunats o immunocompromesos, «els vacunats poden estar tranquils».

També ha aprofitat per criticar les mesures preses per les institucions, titllant-les d'«irresponsables». Per començar, ha jutjat els governs per alarmes des del principi amb mesures inútils com el tancament dels aeroports.

 

Tot i que els grans culpables són les entitats supranacionals, mai no han pres la decisió de reforçar la vacunació al tercer món. De fet, hi ha territoris que viuen una situació realment crítica.

Òmicron, la darrera clau és la que obre la porta

Un fet que ha sorprès tots els internautes dit per un expert sembla més verídic. Així, del Pozo ha admès que la solució per frenar la pandèmia del coronavirus és la nova variant.

L'immunòleg està segur que Òmicron «pot ser part de la solució, ja que té la capacitat de potencial d'infectar tothom i contribuir així a l'anhelada immunitat de grup».

 

Al seu torn, ha demanat evitar la saturació del sistema sanitari i de les urgències. És clau per evitar l'augment de morts, ja que el col·lapse podria provocar que no es poguessin atendre altres patologies.

Miguel Ángel del Pozo
Miguel Ángel del Pozo s'ha mostrat optimista sobre Òmicron. | Twitter 

La força d'aquest comunicat no ha trigat a generar un impacte brutal a les xarxes socials. Prop de 10.000 usuaris han compartit el missatge i uns 20.000 internautes han valorat l'opinió del metge amb un «M'agrada».