El doctor Pedro Cavadas

El doctor Pedro Cavadas torna a fer un 'miracle': es diu Viviana i té 28 anys

Pedro Cavadas ha operat a la Viviana, una jove que patia una hidrocefàlia congènita, perquè pugui tornar a caminar

El doctor Pedro Cavadas, d'actualitat durant la pandèmia, ha tornat a obrar el miracle i s'ha convertit en tota una eminència mèdica. «No tinc paraules ni temps per donar les gràcies». Són paraules d'Elsa, germana de la Viviana, que ha estat la gran protagonista d'una nova operació miraculosa a les mans de l'equip de Pedro Cavadas.

A principis de 2021, la revista Forbes el va nomenar com un dels metges punters d'Espanya en Cirurgia Plàstica, Estètica i Reparadora. Al seu torn, es va posicionar entre els 100 millors metges tenint en compte totes les disciplines de la Medicina. La revista creu que el cirurgià valencià porta a terme «al voltant de 1800 operacions anuals», sent algunes d'elles d'una gran dificultat.

Al març d'aquest any va operar a Reginaldo Carlos Mguema, un pacient de Guinea Equatorial a qui va reconstruir la cara. I ho va fer després de patir diversos càncers de pell que li van desfigurar la cara. Aquest patia albinisme i la seva cara estava en molt mal estat per l'efecte de la llum solar a la seva pell.

Durant les últimes hores, ha sortit a la llum que Cavadas ha realitzat una operació molt complicada a la Viviana Arce. La Viviana és una jove de 28 anys que ha estat intervinguda amb l'objectiu primordial de poder tornar a caminar.

Pedro Cavadas i la miraculosa operació a una jove de 28 anys

La germana de la Viviana ha declarat a Soria Noticias la seva alegria per haver tingut sempre la il·lusió d'ajudar al seu familiar. «Calia fer-la ara, perquè en cas contrari més endavant podria ser més complicat o fins i tot impossible».

Viviana Arce sap que la possibilitat de tornar a caminar està més a prop i ha esgotat totes les possibilitats per fer-ho possible. Viviana, de Paraguai, però resident a la localitat soriana d'Ólvega, va néixer amb una hidrocefàlia congènita.

Des de sempre, la jove ha necessitat una cadira de rodes per poder-se moure. La seva germana va publicar el seu cas i va aconseguir els 8000 euros que costava el tractament gràcies a una campanya de crowdfunding. Aquest mes de juliol va aconseguir que la Viviana se sotmetés a la miraculosa operació realitzada per Pedro Cavadas a l'Hospital 9 de Octubre de València.

En aquestes quatre hores i mitja d'operació van passar moltes coses. La intervenció tractava d'una tenotomia posterior de genoll i tendó d'Aquil·les bilateral. Cavadas va practicar l'«escurçament dels compartiments posteriors de membres inferiors» que pateix la Viviana des que era un nadó.

«Ja estic operada?», va ser la primera reacció d'una Viviana que admetia «no haver-se assabentat de res». La Viviana notarà la rehabilitació i tot apunta que podrà caminar en un futur no molt llunyà.

Les polèmiques declaracions de Pedro Cavadas durant la pandèmia

D'altra banda, el doctor Pedro Cavadas va ser molt polèmic amb les seves declaracions i prediccions durant la situació més crítica pandèmia a Espanya.

Sobre les vacunes, l'octubre de 2020, va posar en dubte a El Hormiguero la rapidesa amb la qual s'havien elaborat.

«Si volem una vacuna ben testada, amb una fase tres com déu mana i un inici de la quatre, calen anys, no mesos". A més, va predir que hi hauria 15 o 20 encefalitis després de la inoculació de les primeres vacunes.

Malgrat tot, Cavadas va decidir vacunar-se, encara que no era partidari d'això. «No és convençut, cal posar-se-la, la convicció no és convicció. Jo no pago impostos convençut, però els pago i si hagués de pagar impostos convençut pagaria menys, és el que hi ha».

Unes setmanes després, va assegurar al programa Ya es mediodía que havia estat inoculat amb les dues dosis de la vacuna de Moderna. I es va referir a ella com «la de fregar».