Un sanitari introduint una agulla a un pot de la vacuna d'AstraZeneca

Espanya compleix l'objectiu: El 70% de la població, amb la pauta completa de la vacuna

Pedro Sánchez va afirmar que Espanya arribaria a aquest 70% d'immunització a l'estiu, a finals d'agost, cosa que s'ha assolit

Espanya ha aconseguit administrar la pauta completa de les vacunes contra el coronavirus a un 70% de la població, finalment. Es tractava d'una xifra clau que havia donat mesos enrere el president del govern central, Pedro Sánchez.

Era l'objectiu que es marcava per a finals d'estiu. Una xifra que havia de permetre que la població estigués prou immunitzada contra el virus perquè la transmissió de la mateixa es veiés obstaculitzada.

Finalment, l'objectiu s'ha aconseguit aquest dimecres dia 1 de setembre. A Espanya ja hi ha un total de 33.376.693 persones que han rebut les dues dosis de les vacunes.

A més, cal esmentar que la xifra puja quan parlem de població amb, almenys, una de les dues dosis de les vacunes. En aquest cas, els espanyols que s'han vacunat són 36.533 328. Això suposa un 77% de la població.

Cal tenir en compte que el total de persones que ara mateix resideixen a Espanya és de 47.394.223 ─segons les dades del gener de 2021─. No només això. Una altra de les dades que és important esmentar és que la vacunació als menors de 12 anys encara no s'ha obert.

Això vol dir que són poc més de 10 milions d'espanyols els que encara no s'haurien vacunat contra la Covid-19. Dins d'aquest grup de població, com diem, es troben els menors d'entre 0 i 12 anys, que encara no tenen la possibilitat de poder-se vacunar. 

Més de 66 milions de vacunes administrades a Espanya en vuit mesos

Cal recordar que tot aquest procés de vacunació massiva es va iniciar a Espanya a finals de 2020, en les últimes setmanes de desembre i coincidint amb el Nadal de ple.

Es va iniciar com un procés lent i costós. Les xifres, durant les primeres setmanes, no eren les esperades. A poc a poc, però, la cosa va anar millorant i tots els territoris espanyols van agafar un ritme bastant ràpid.

Les comunitats van anar obrint franges d'edat per a la vacunació. Sempre tenint en compte i prioritzant els grups de població més vulnerables. 

És així com s'ha arribat fins al punt en què ens trobem ara. En total ja s'han administrat a Espanya 66.130.220 de dosis de vacunes. Un total que surt de la suma de les dosis de Pfizer, Moderna, Astrazeneca i Janssen.

Es tracta d'un 89,4% de les vacunes que s'han distribuït entre les comunitats des que es va iniciar el procés. Ara ja ha arribat gairebé als 74 milions.

Pfizer, la vacuna que més s'ha posat a casa nostra

Tot això s'ha publicat en l'últim informe d'activitat del procés de vacunació davant la Covid-19, del Ministeri de Sanitat. En aquest mateix informe s'han donat altres dades rellevants també, com per exemple, que la vacuna de Pfizer ha estat la més posada al país.

Més de 22 milions de persones han rebut dues dosis de la vacuna. Són més de 24 milions els que han rebut almenys una de les dues dosis. Això vol dir que a Espanya han administrat un total de 46.402.713 dosis de la vacuna.

Per darrere d'aquesta, les que s'han administrat més a Espanya han estat les vacunes de Moderna i AstraZeneca. De la primera s'han administrat poc més de 8 milions. Són gairebé 4 milions de persones les que ja han rebut les dues dosis d'aquesta vacuna.

D'AstraZeneca s'han posat gairebé 10 milions de dosis, però són només 4,8 milions les persones que compten ja amb les dues dosis de la vacuna. Finalment, la vacuna de Janssen ha estat la menys utilitzada. Les persones que l'han posat encara no arriben als 2 milions. Cal recordar que es tracta d'una vacuna d'una sola dosi.