Hugo Hoff, freerider fallecido a los 21 años en el Mont-Blanc

Dol a l'esport: perd la vida amb només 21 anys Hugo, promesa de l'esquí

El jove va morir després de precipitar-se pel corredor Gervasutti al Mont Blanc

El món de l'esquí està de dol després d'un nou accident mortal a l'alta muntanya. Hugo Hoff, un jove esquiador freerider de només 21 anys, va perdre la vida el passat diumenge després de precipitar-se accidentalment pel corredor Gervasutti, a la cara est del Mont Blanc. Segons alguns mitjans francesos, Hoff va caure 700 metres, però la Gendarmeria de Muntanya de Chamonix encara no ha confirmat les causes de la mort. 

Aquesta muntanya es troba als Alps  entre França i Itàlia, i té una altitud superior als 4.000 metres i pendents extrems de fins a 55 graus. De moment no s'han identificat les causes de l'accident, però els dos supòsits que s'estudien són un error humà o bé alguna allau  que enxampés al jove desprevingut. 

El que se sap és que en el moment de la fatal caiguda el jove francès anava acompanyat d'un altre esquiador freerider que tan sols va resultar ferit lleu. L'altre jove, del qual la identitat encara no ha estat publicada, va poder ser traslladat a un hospital pròxim. 

Promesa de l'esquí

Malgrat la seva curta edat, Hoff va ser el campió del Freeride Junior Tour el 2017 i de l'Arc 1950 Freeride Week 4 el 2019. A més, també va participar al Freeride Word Qualifier, on competeixen els millors esquiadors freeride del món. 

El jove també formava part del Team Les Arcs, on era ambaixador i on feia poc havia començat a fer els seus exàmens per convertir-se en  instructor. La seva família sempre ha estat lligada a la neu, i abans de convertir-se en gerent de la zona de l'Alpe d'Huez i Satelc a La Clusaz, el seu pare Jean-Christophe es va fer càrrec de l'estació d'esquí de Montgenèvre (França) entre 2001 i 2011, tal com expliquen a la pàgina web Leadauphine.com.