Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un agent de la Guàrdia Civil revisant diners decomissats a l'àrea de servei del Baix Ebre de l'AP-7

Dol a la Guàrdia Civil: Mor massa jove un cap d'operacions per coronavirus

Els missatges de suport a la família a xarxes socials no han deixat de tenir lloc
Un agent de la Guàrdia Civil revisant diners decomissats a l'àrea de servei del Baix Ebre de l'AP-7
Miguel Ángel González Reina, cap d'operacions de la Guàrdia Civil de Granada va perdre ahir la vida | ACN

Dia a dia veiem com la xifra de morts per coronavirus a Espanya no deixa de créixer, es tracta de la pitjor de les conseqüències de la pandèmia que afecta a tothom i que està deixant milers de famílies trencades en cada país.

Com ja sabem, sens dubte hi ha professions en les quals els seus treballadors es troben més exposats que altres persones, el personal sanitari és l'exemple per excel·lència, perquè han estat des de l'inici en primera línia enfront del virus.

Es va parlar molt també a l'inici de la pandèmia dels treballadors i treballadors de supermercats, perquè mentre pràcticament tota Espanya estava en quarantena, ells eren els que havien de continuar enfrontant-se a la covid diàriament per a poder garantir el subministrament d'aliments a la resta de la població.

Cuidadors de persones majors o dependents, personal de residències, professors i un llarg etcètera de professions completen la llista d'aquells que estan encara més exposats al virus, i entre elles es troben també les autoritats policials.

Policia Nacional, Guàrdia Civil i la resta de cossos de cada comunitat o locals formen un col·lectiu bastant susceptible al virus, perquè els seus agents passen hores als carrers vetllant per la seguretat de la població, i precisament tractant que la resta de persones compleixin amb les normes i restriccions imposades.

En els últims mesos han estat centenars els casos de policies que s'han contagiat de covid, alguns d'ells amb el pitjor dels finals, per desgràcia. Aquest mateix dissabte es coneixia la trista notícia que un guàrdia civil ha mort després de contagiar-se de coronavirus a Granada.

Miguel Ángel González Reina, cap d'operacions de la Guàrdia Civil de Granada va perdre ahir la vida amb només 61 anys després de contreure el virus quan encara estava recuperant-se d'una altra malaltia que, de moment, no s'ha especificat quin era.

Es tractava del número 3 de la província en la Benemèrita de la Comandància de la província andalusa i era qui coordinava les principals operacions del cos en la zona, feia uns tres anys que estava destinat en la capital. La seva defunció ha deixat un fort pesar en tots els seus companys.

Mostres d'afecte a les xarxes

La notícia ha suposat un gerro d'aigua freda per a molts dels qui li coneixien, però fins i tot per als que no. Des d'òrgans oficials ja s'han enviat condolences a la família i nombrosos missatges de suport.

Des del seu compte de Twitter, la Guàrdia Civil va voler informar de la mort del seu agent: «Donem avui el nostre adeu adolorit a Miguel Ángel, Cap d'Operacions de la Comandància de #Granada, mort avui víctima de la #COVID19 Volem enviar el nostre més sentit condol a la seva família, amics i companys. Dorm en pau, germà».

El Ministeri de l'Interior ha volgut també fer-se ressò de la notícia, enviant tot el seu suport a la família de la víctima. «Profundament apesarats per la defunció avui a causa de la COVID de Miguel Ángel, Cap d'Operacions de la Comandància de la Guàrdia Civil de Granada Manem el nostre condol i una càlida abraçada a la seva família, als seus amics i a tots els seus companys Descansi en pau».

També en un àmbit més local, la Junta d'Andalusia i la Junta de Granada han volgut enviar un missatge als més propers a la guàrdia civil, després de la seva pèrdua.
«Des de la Subdelegació del Govern a Granada lamentem profundament la defunció del tinent Coronel Miguel Ángel Reina, i agraïm la seva gran feina en benefici de la província. Traslladem el nostre pesar a la seva família i a la Comandància de la Guàrdia Civil de Granada».