Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mossos d'Esquadra

Dol al cos dels Mossos per una mort: va prestar servei en l'atemptat de Barcelona

Es va jubilar ara fa cinc anys

Dol al cos dels Mossos d'Esquadra a causa d'una dolorosa mort. Tal com ha informat la policia catalana al seu compte de Twitter, ha mort l'Unkas, gos de la Unitat Canina del cos que es va jubilar ara fa cinc anys. L'animal, era especialista en la recerca d'explosius.

A més, l'Unkas va prestar servei en el tràgic atemptat del 17 d'agost de l'any 2017 a la Rambla de Barcelona, on una furgoneta va envestir desenes de persones que es trobaven en una zona per als vianants a plena hora punta, a la part alta de la Rambla de la ciutat comtal.

«L'Unkas, gos de la Unitat Canina que es va jubilar fa cinc anys, ens ha deixat. Estava especialitzat en la recerca d'explosius i, entre altres serveis, va participar en l'atemptat de Barcelona. Descansa en pau», ha piulat.

Més de 400 nous agents als Mossos

L'Escola de Policia de Catalunya ha lliurat aquest divendres els diplomes de la seva 35a promoció. Han realitzat i acabat el curs 1.063 alumnes: 446 aspirants al cos de Mossos d'Esquadra i 617 a les policies locals.

Del total d’alumnes, han superat i aprovat el curs 969 aspirants, és a dir el 91,1%: 553 són agents de les policies locals i 416 del cos de Mossos d'Esquadra, que s'incorporaran de seguida a les seves destinacions com a agents de policia en pràctiques.

De la promoció, una tercera part, 323, són dones: 185 dels cossos de policies locals i 138 del cos de Mossos d'Esquadra. Referent a l'alumnat de les policies locals, són procedents de 143 ajuntaments de Catalunya: 243 són de la Guàrdia Urbana de Barcelona i 374 d'altres municipis.

Per edat, la mitjana global de l'alumnat ha estat de 31,3 anys: una mitjana de 28,2 anys al cos de Mossos i de 33,5 anys a les policies locals. Per nivell d'estudis, destaca que 252 alumnes van accedir al curs amb un títol de grau universitari; 233, amb un Cicle Formatiu de Grau Superior, i 156, amb batxillerat.

L'acte d'entrega de diplomes i el tradicional llançament a l'aire de les gorres ha estat presidit pel president de la Generalitat, Pere Aragonès.