Fotomuntatge de Nostradamus i una explosió.

A la llum les quatre prediccions de Nostradamus per 2023

El profeta francès va vaticinar esdeveniments molt importants a escala mundial per l'any vinent

Hi ha qui pensa que els grans esdeveniments de la humanitat segueixen un ordre preestablert. Segons aquesta creença, tot allò que passa pot ser vaticinat per endavant. Entre tots els vidents que han profetitzat el futur, el més cèlebre és, sens dubte, Nostradamus.

Cada any, els experts recorren als textos de Nostradamus per conèixer allò que ens espera. El vident francès va deixar escrites milers de profecies que es poden relacionar amb els grans esdeveniments de la història. Només cal interpretar els críptics versos escrits a les seves quartilles.

Sense anar més lluny, els fervents adoradors de Nostradamus veuen en els seus textos la profecia de la mort recent d'Elisabet II d'Anglaterra. Segons aquests experts, en els versos del profeta es descriu el que està passant aquests dies. I també els esdeveniments que marcaran l'any 2023.

Les 5 profecies de Nostradamus per al 2023

Nostradamus és l'apel·latiu de Michel de Notre-Dame, un apotecari francès que va plasmar als seus quaderns més de sis mil profecies. Es tracta de versos encriptats que els experts relacionen amb grans esdeveniments de la història. Com ara la Segona Guerra Mundial o la fi del món.

Pla general de Nostradamus
Les prediccions de Nostradamus s'han convertit en un clàssic de cap d'any. | CatalunyaDiari

 

Els experts a Nostradamus han interpretat les seves quartilles per avançar què passarà el 2023. Asseguren que va predir l'arribada de l'home a Mart, un canvi de Papa, una guerra mundial i un nou ordre planetari. Aquestes són les 5 profecies de Nostradamus per l'any vinent.

L'arribada de l'home a Mart

Segons els experts en les profecies de Nostradamus, el profeta va vaticinar pel 2023 l'arribada de l'home a Mart. En una de les seves quartilles va deixar escrit «la llum caient sobre Mart», una cosa que es relaciona amb l'arribada al planeta vermell. Això podria estar relacionat amb els últims avenços.

I és que últimament s'especula amb la intenció del magnat Elon Musk de finançar una expedició a Mart. Musk estaria preparant aquesta expedició amb la seva empresa de coets. La seva previsió és fer-ho el 2029, encara que segons Nostradamus la cosa es podria avançar uns anys.

Canvi de Papa

Moltes prediccions de Nostradamus s'han relacionat amb canvis importants a la jerarquia eclesiàstica. Segons els experts, el profeta també hauria previst la fi del mandat del Papa Francesc. Per a Nostradamus, 2023 portarà un canvi de Papa i aquest marcarà «la fi».

Foto del papa Francesc.
Nostradamus anuncia un canvi de Papa a Roma. | Agències
 

Aquesta predicció encaixa amb les últimes especulacions al voltant de la salut del pontífex i la seva intenció de renunciar. En tot cas, confirmaria que el mandat del Papa Francesc s'acaba i s'obriria una nova etapa a l'Església. Segons la seva predicció, el pròxim Papa serà l'últim i anunciarà la fi.

Tercera Guerra Mundial

Però, sobretot, les seves prediccions s'han vinculat a esdeveniments polítics i mundials de gran importància. En aquesta línia, els experts asseguren que Nostradamus va anunciar una guerra mundial de cara al 2023. Segons aquesta afirmació, la guerra d'Ucraïna seria l'avantsala d'un conflicte a gran escala.

▶️ Vídeo del dia

Hi ha qui ja s'atreveix a especular i asseguren que aquest conflicte podria enfrontar la Xina i els Estats Units per Taiwan. En tot cas, seria un esdeveniment que canviaria completament la vida dels éssers humans a la Terra. I portaria una llarga etapa de patiment que començarà el 2023.

Nou ordre mundial

Finalment, el profeta també hauria predit l'aparició d'un nou ordre mundial. A les seves quartilles va deixar escrit que hi hauria «un incendi celestial a l'edifici reial» l'any vinent. Els experts han interpretat que podria ser un canvi en les coordenades del sistema mundial.

Vladímir Putin
El profeta vaticina un canvi d'ordre mundial. | EP
 

A partir d'aquí s'han ofert diverses teories com una nova aliança entre dos grans poders a l'àmbit planetari. Això canviaria l'ordre de les relacions internacionals com les havíem conegut fins ara. Ja hi ha qui apunta que podria ser una aliança entre Rússia i la Xina contra occident.

Què va predir Nostradamus per al 2022

Hi ha qui creu a ulls clucs les prediccions de Nostradamus, mentre que altres creuen que es tracta d'una farsa. El millor és fer una mica de retrospectiva i recordar allò que va predir el profeta per al 2022. A punt de tancar aquest any, podem saber si l'endeví va encertar o va fallar.

Nostradamus va predir que el 2022 seria un any convuls amb una gran sacsejada mundial i l'esclat d'una nova guerra. També va dir que hi hauria problemes econòmics, terratrèmols i la caiguda d'un meteorit. Però hi ha una predicció entre totes les altres que ha cridat especialment l'atenció.

El profeta va predir la mort d'una reina que implicaria una lluita de poder sense precedents. Ara molts relacionen aquesta predicció amb la mort de la reina Elisabet II d'Anglaterra. I la divisió entre els britànics sobre la successió del tron entre el rei Carles III i el príncep Guillem.