Primer pla d'unes mangueres d'una gasolinera.

Estalvia diners cada cop que omplis el dipòsit amb els 7 trucs dels transportistes

Amb aquests senzills trucs, agafar el cotxe deixarà de ser un mal tràngol econòmic

Viatjar amb cotxe ha deixat de ser un pla tan atractiu com abans. Amb el preu del combustible més alt que mai, omplir el dipòsit és un esport de risc que moltes famílies no poden permetre's i prefereixen limitar els trajectes amb cotxe.

Per això, tots els consells són benvinguts a l'hora d'estalviar. I és que, malgrat la rebaixa del Govern espanyol, els preus continuen pels núvols. Sobretot, en aquesta època estiuenca. Si vols conèixer com estalviar diners cada cop que omplis el dipòsit, aquests trucs no et deixaran indiferent.

Els 7 trucs dels transportistes per estalviar en omplir el dipòsit

Tant si necessites el cotxe per anar a la feina com per motius de lleure, aquests consells t'aniran genial. A més, són consells de professionals, per la qual cosa seguir-los t'assegura l'èxit.

1. Vigila el trànsit durant la conducció

Tant per seguretat com per estalviar a l'hora d'omplir el dipòsit, anticipar-te al trànsit és molt necessari. Això s'estén tant a les vies urbanes com a les interurbanes, per això sempre és bo tenir un control sobre el teu entorn.

Foto d'un cotxe al capvespre.
Controlar l'entorn pot ajudar-te a disminuir el consum. | Getty Images
 

Un bon exemple el tens a l'hora d'aturar-te a un semàfor. Si veus que ja està en vermell, el millor és fer ús del fre motor amb l'objectiu de reduir la velocitat. Així, podràs reduir el consum fins a un 2%, una cosa que notaràs a la butxaca a llarg termini.

2. Estudia quin és el millor dia per omplir el dipòsit

Un altre dels aspectes que has de tenir en compte és saber quin és el millor dia de la setmana per omplir el combustible del vehicle. D'acord amb una investigació de la RACC, els dilluns són el millor dia a zones industrials i urbanes.

També són interessants, per exemple, els dies anteriors a un festiu. De fet, el preu del combustible els dilluns pot ser, fins i tot, un 1% més barat que els diumenges. Dimarts, d'altra banda, és el dia més car.

3. Controla la pressió dels pneumàtics

Un punt que sempre cal tenir sota control és la pressió dels pneumàtics del vehicle, tenint cura que sempre sigui la correcta. A més de per seguretat, també per estalviar. Quan els pneumàtics tenen una pressió incorrecta augmenta la resistència al rodolament, per la qual cosa es consumirà més combustible.

4. Evita accelerar massa

Un bon consell que has de tenir en compte per estalviar combustible és tenir sempre sota control les revolucions del cotxe. A més, has de vigilar per evitar les accelerades. Quan condueixes a altes revolucions o frenes en sec, el consum s'incrementa, una cosa que passa tant en vehicles de benzina com de dièsel.

▶️ Vídeo del dia

5. Atent a la càrrega del maleter

A l'hora de viatjar és normal que el maleter vagi més ple que durant la resta de l'any. Aquesta càrrega pot suposar un augment en la potència que necessita el vehicle per funcionar correctament. Això, novament, augmentarà la despesa de combustible, per la qual cosa cal pensar a omplir-la amb cap.

6. Cerca benzineres econòmiques

Gràcies a les noves tecnologies, tenim accés a un tipus d'informació que abans era gairebé impensable. Amb eines com Google podràs trobar aquelles benzineres més econòmiques que estiguin a prop d'on et trobes. D'aquesta manera, podràs escollir la que et resulti més barata i s'adapti millor a les teves necessitats, un fet que afavorirà l'estalvi a l'hora d'omplir el dipòsit.

7. Respecta els límits de velocitat

Respectar el límit de velocitat és clau a l'hora de viatjar segur. Tot i això, com a al·licient, a més també et permet estalviar en combustible. Quan condueixes sobrepassant els límits indicats, el consum de benzina o dièsel pot augmentar fins a un 20%.