Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de dos micos

Dol al Zoo de Barcelona per la mort d'un dels seus animals

La mort de l'animal ha creat un gran rebombori

El passat 21 de maig, va morir una cria d'orangutan de poc més d'un any al Zoo de Barcelona. Els cuidadors van trobar l'animal immòbil al seu hàbitat i tot l'equip veterinari, les cuidadores i els cuidadors, van accedir a l'interior del recinte per examinar el cos i constatar la defunció.

La cria havia sigut batejada com a 'Kanelo' i havia nascut el 22 de maig de 2022. Es creu que la causa de la mort del petit orangutan ha sigut un  problema respiratori, però encara no tenen resultats de l'autòpsia.

'ZOOXXI' denuncia novament les condicions del Zoo de Barcelona

La plataforma 'ZOOXXI' ha denunciat el manteniment dels animals en captivitat i critica el fet que la direcció del Zoo no hagi informat abans sobre la mort del primat.

«El Zoo de Barcelona no és un lloc adequat per aquests animals, existeixen diversos santuaris al món amb els quals es podria establir un diàleg per posar en marxa la seva reubicació», ha comentat.

Però aquesta no és la primera vegada que l'organització s'ha pronunciat. Resulta que fa uns mesos ja havia denunciat la situació derivada de problemes estructurals en la instal·lació dels orangutans, on actualment s'estan fent obres per millorar. 

Ara el 'ZOOXXI' novament acusa el recinte zoològic de tenir «una absoluta política de silenci per part de la direcció que en cap moment ha informat l'opinió pública del succés».

L'organització portava des del mes de març denunciant que els orangutans del parc feia més de 9 mesos que suportaven les obres de remodelació, que podia estar causant un  «situació d'estrès»  pels animals de l'hàbitat.

El zoo va ser sancionat per la Generalitat

El Zoo de Barcelona ja va ser sancionat per una infracció greu de la norma catalana sobre la protecció dels animals, quan van morir diverses aus durant el fenomen meteorològic Glòria, perquè la Generalitat de Catalunya considerava que la instal·lació no protegia prou als animals.

El 'ZOOXXI' recorda aquest incident remarcant que: «El zoo prioritza l'exhibició d'animals en captivitat i això perpetua la idea errònia que els animals estan a la nostra disposició», sentència.

També lamenta la pèrdua de la cria d'orangutan que «amb poc més d'un any de vida, sol coneixia el tancament, el soroll de les obres i l'exhibició al públic».