Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge dels carrers de Madrid sepultats per la nevada històrica

En plena nevada: Dona a llum al cotxe després d'hores esperant una ambulància a Madrid

El temporal ha complicat la mobilitat als carrers de la capital espanyola
Imatge dels carrers de Madrid sepultats per la nevada històrica
La nevada a la ciutat de Madrid ja acumula més de 40 centímetres i segueix nevant | Twitter

La borrasca Filomena ha paralitzat part d'Espanya, deixant milers de vehicles a les carreteres sense poder avançar. La mobilitat s'ha vist afectada en moltes zones, especialment a Madrid, on ha nevat durant 30 hores seguides deixant imatges històriques. Prova d'això és la història d'una dona, que ha donat a llum al cotxe després d'hores esperant una ambulància. Finalment, el Samur-Protecció Civil ha traslladat la mare i la petita acabada de néixer, a qui han batejat amb el nom de Clara, fins a l'Hospital de La Paz de Madrid.

Un part al cotxe en plena nevada

Així i tot, en un primer moment els serveis d'emergència havien portat la dona i la nena a l'hospital Carlos III, el més proper a on es trobaven. Però aquest centre hospitalari no compta amb planta de maternitat, de manera que finalment, una altra unitat ha portat la mare, de 34 anys, i el bebè, que ha nascut en ple temporal Filomena pesant 3,2 quilos, a l'hospital de La Paz. La parella feia hores que esperava que arribés l'ambulància, segons ha avançat EmergènciesMadrid. Vist el retard, han decidit anar a l'hospital en el seu propi vehicle, on la dona s'ha posat de part.

I no ha estat l'única que s'ha posat de part en plena borrasca històrica. Els serveis del Samur-Protecció Civil han assistit tres dones més de part, a més d'ajudar a revertir una aturada cardiorespiratòria a un pacient, que traslladaven immediatament a l'hospital Gregorio Marañón de la capital espanyola. A més, el Samur-Protecció Civil, desplegat en un operatiu amb vehicles tot terreny per poder circular pels nevats carrers de Madrid sense problemes, s'ha encarregat també de repartir menjar al costat dels bombers, sense deixar d'atendre urgències mèdiques de diabètics, pacients amb crisi d'ansietat i diversos menors.

Deixa de nevar a Madrid després de 30 hores seguides

La nevada històrica que està deixant el temporal Filomena a la Comunitat de Madrid no ha parat durant 30 hores seguides, segons les dades que es desprenen del seguiment de la borrasca per part de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). Va començar al migdia de divendres i ha estat prop de les 17.00 hores d'aquest dissabte quan ha deixat de nevar a la capital.

També segons l'AEMET, no es descarta que torni a nevar a Madrid, encara que de manera més feble, però les autoritats segueixen demanant precaució als ciutadans, atès que les baixes temperatures que es preveuen provocaran que la neu es converteixi en gel, cosa molt perillosa per a tothom que circuli. El ministeri d'Interior, després d'informar que s'havien atès gairebé 1.500 persones atrapades en els seus vehicles, avança que ja no queda ningú atrapat a la carretera M-40 de Madrid. La Unitat Militar d'Emergències (UME) s'ha encarregat d'ajudar en aquesta tasca d'alliberar tots aquells ciutadans que s'han vist atrapats per la neu, a la confluència de la M-40 amb la M-607.

Cal recordar, però, que l'ús de les cadenes continua sent obligatori per circular per totes les carreteres de la Comunitat de Madrid, la més afectada pel temporal Filomena, tot i que s'estan donant problemes de mobilitat en diferents punts de tot Espanya. En aquest sentit, a les 17.30 hores es comptabilitzaven un total de 657 vies i llocs afectats per la neu en territori espanyol, dels quals 133 estan en aquests moments tallats per complet: quatre corresponen a la xarxa principal, tres a la xarxa de Toledo (Cm-40 i To-22) i una a la de Girona (l'Eix Transversal, la C-25). En total, parlem de 19.720 quilòmetres de vies afectades a tot el país per la borrasca Filomena.