Imatge de la mà d'un bebè agafant un dit de la mà del seu pare

El sorprenent part múltiple d'una dona al Marroc: cinc nenes i quatre nens

La mare, una dona de 25 anys de Mali, esperava set bebès, però finalment va donar a llum a nou

Halima Cissé, una dona de nacionalitat maliana, ha estat notícia aquesta setmana per haver donat a llum nou bebès, segons ha anunciat el govern de Mali. En aquest sentit, les autoritats del país africà han detallat que la jove, de 25 anys, va ser traslladada al Marroc, on ha donat a llum, per poder fer un millor seguiment del seu embaràs, que s'havia considerat de risc en ser múltiple. Finalment, Halima ha estat mare de cinc nenes i quatre nens, que segons el govern malià «estan tots bé».

La jove, de 25 anys i natural de Tombouctou (Mali), va arribar al Marroc el passat 30 de març procedent de l'Hospital Du Point G de Bamako, ja que el seu embaràs requeria un seguiment especial per la seva complexitat i per incrementar les probabilitats de supervivència dels fetus. Així, va ingressar a la clínica Ain Borja de Casablanca, on les ecografies realitzades —igual que les fetes al seu país natal— revelaven que Halima esperava set bebès, tot i que finalment van acabar naixent-ne nou.

El part, amb un equip mèdic de 35 persones, va ser per cesària

Segons les autoritats de Mali, el part va ser per cesària, després de 30 setmanes de gestació. Dimarts, Halima va començar a tenir contraccions i es va mobilitzar un equip mèdic format per 10 metges i 25 assistents, procedents tant de Mali com del Marroc, que van fer possible el part.

La ministra de Salut del país africà, Fanta Siby, ha explicat que tant els nens com la mare estan bé. Així mateix, Siby ha anunciat que la família tornarà del Marroc en les pròximes setmanes. La ministra ha felicitat «els equips mèdics de Mali i del Marroc, la professionalitat dels quals ha portat a un final feliç en aquest embaràs».

El director mèdic de la clínica marroquina, Youssef Alaoui, ha destacat que el naixement de nou nens en un mateix part és un fet «molt infreqüent i excepcional», tot i que no ha pogut confirmar si es tracta d'un rècord mundial.