Persones al metro de Barcelona

El metro de Barcelona no obrirà les nits del cap de setmana tot i acabar l'estat d'alarma

L'ATM no preveu un increment de la demanda perquè l'oci nocturn encara no pot obrir portes

El Metro de Barcelona no obrirà les nits del cap de setmana tot i el final de l'estat d'alarma i del toc de queda i mantindrà l'horari vigent, entre les cinc de la matinada i les dotze de la nit. Ho ha avançat aquest dijous al matí 'betevé' i ho han confirmat a Europa Press fonts de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM). Després de valorar-ho durant les últimes hores, l'ATM ha decidit no recuperar, ara com ara, l'horari de nit perquè no preveu un augment de la demanda, atès que les activitats d'oci nocturn continuaran tancades i la restauració només oferirà servei fins a les 23 hores.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

En aquest sentit, l'ATM no preveu un increment important de la demanda del servei, però sí que incrementarà les freqüències de pas dels combois en la franja de vespre i nit, ja que la restauració reobrirà portes a partir del 9 de maig. Així mateix, fonts consultades de l'empresa han obert la porta a ampliar els horaris durant el cap de setmana «en cas que detectem que hi ha diferències en la demanda que hi ha fins ara».

Cal recordar que l'horari nocturn de cap de setmana del Metro es va suspendre el 20 de març del 2020, quan es va suprimir el servei ampliat dels divendres fins a les 2 hores i el servei ininterromput dels dissabtes a diumenges. Després, l'horari es va reprendre parcialment --fins a les 2 hores--, però es va tornar a anul·lar al juliol per l'increment de brots.

La Generalitat preveu que la T-Mobilitat entri en servei a l'àrea metropolitana el gener de 2022

D'altra banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, confia que la T-Mobilitat es pugui començar a desplegar a la regió metropolitana de Barcelona a partir de l'1 de gener del 2022 per, a continuació, anar implementant el sistema a tot Catalunya. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Calvet ha confirmat que manté les proves pilot previstes per al juny, tal com va explicar fa unes setmanes a la roda de premsa per presentar la campanya de l'ATM 'Un viatge segur', i ha admès que és un projecte que porta «molt de retard» respecte de les darreres dates que va presentar al Parlament i que els terminis s'han endarrerit encara més per la Covid-19.

Segons ha assegurat, la T-Mobilitat «té un full de ruta claríssim». L'objectiu del nou sistema, ha manifestat Calvet, és aportar més usuaris al transport públic i una simplificació del sistema de tarifes, que es calcularan en funció de la distància i recurrència dels viatges i funcionarà mitjançant el 'contactless'.