platja sitges

Una dona i la seva neta asseguren que gairebé s'ofeguen per falta de socorristes a Sitges

En menys de deu minuts un equip de Salvament Marítim va anunciar el tancament de les platges, que lluïen bandera groga

Al poble de Sitges fa temps que alguns banyistes es queixen perquè es troben desprotegits per la manca de socorristes a les platges. La Maite Simeón, del poble des de fa anys, va viure una situació de perill en una de les platges i explica que «això no pot continuar així». Els fets que vol denunciar van passar el 7 de juliol, quan ella es trobava a càrrec de la seva neta de 7 anys, i com fan habitualment van decidir anar a passar al matí a la platja, concretament la de la Ribera, a Sitges.

Les onades la van fer caure a l'aigua

L'afectada explica que les onades eren com de costum a primera línia de mar, i com hi havia bandera groga ella i la petita van decidir quedar-se a la vora de la costa, on l’aigua tan sols les cobria fins a la cintura. En un moment donat, una onada les va tirar a l’aigua i, al intentar aixecar-se dues onades les van tornar a colpejar amb força. En menys de dos segons sentia que s’ofegava i també la seva neta.

En aquella platja, com en moltes,  no hi ha servei de socorrisme a la platja, però per sort, una parella va veure que les banyistes es trobaven en dificultats i van anar-les a ajudar. El noi, que primer va intentar salvar a la dona, va aconseguir treure a la nena de l’aigua, i quan la noia que anava amb ell va intentar ajudar a la dona, el mar de se les va emportar a les dues.

Per sort, una tercera dona, que la Maite descriu com un «àngel»,  va veure l’escena i va ajuda-les, com va poder, a sortir de l’aigua «em trobava molt marejada, amb ganes de vomitar» explica. Només sortir del mar, la dona va girar el cap, exhausta per la situació que acabava de viure, quan va veure a un nen, d’uns 8 anys, demanant socors dins l’aigua.

En menys de deu minuts, i quan ja eren tots fora de l’aigua, un equip de Salvament Marítim va anunciar el tancament de les platges i els va fer fora de la sorra, posant en relleu  la mala mar que hi havia aquell dia tot i haver-hi bandera groga.

A Sitges només hi ha un socorrista a cada espigó

En aquest cas a Sitges només es compta amb un socorrista a cada un dels espigons que delimiten les platges, i han reduït els llocs de salvament de 36 a 26. El que denúncia la implicada és la poca inversió de l’Ajuntament en socorrisme davant grans inversions en oci que es realitzen. Com a forma de denúncia, la Maite, a més d'explicar-ho al diari ha fet un vídeo en el qual explica la seva història i la situació en la qual es podria trobar qualsevol banyista de la ciutat de Sitges.

Una situació que s’estén per tot el territori

Aquesta situació que denúncia la banyista és la mateixa que pateixen moltes platges de la costa catalana, que comença a ser preocupant. La història que explica la Maite va passar el mateix dia que un home va morir ofegat a la platja de Cubelles, dilluns mateix un altre home va morir a la Cala de les Coves de Sitges i lamentablement, avui un turista en una platja de l'Escala. Per desgràcia no són casos aïllats i per això, els banyistes creuen que s'ha de millorar la seguretat a les platges de tot el territori.

També et pot interessar...