La majoria de persones juga a la loteria amb l'esperança que la fortuna els somrigui amb un premi milionari: tots, excepte Jerry i Marge Selbee. Lluny de confiar-ho tot a l'atzar, aquest matrimoni de Michigan (Estats Units) va idear una estratègia amb què han aconseguit fer-se rics.
Jerry i Margue han guanyat un total de 27 milions de dòlars jugant a la loteria, però no ha estat per atzar. Els avis han descobert un mecanisme per guanyar una fortuna a la loteria i han revelat el truc. El mètode consisteix a aprofitar els buits legals d'aquests sorteigs.
Gràcies al seu truc van aconseguir guanyar un premi darrere l'altre de la loteria Winfall del seu país. Van anar encadenant premis fins a acumular una fortuna de 27 milions de dòlars, i ara han explicat com ho van fer. El seu modus operandi es pot adaptar a molts altres jocs d'atzar.
En què consisteix el mètode
Segons van explicar al diari The Mirror, van aconseguir descobrir el buit legal de la loteria Winfall el 2003. Es tracta d'un sorteig on cada butlleta costa un dòlar i cada jugador pot triar sis números entre l'1 i el 49. Si encertes els sis pots guanyar un pot de fins a 2 milions.
Si no hi ha cap encertant, el pot es reparteix entre qui encerti cinc, quatre i tres xifres. Com que coneixien la mecànica del sorteig, Jerry i Marge van agafar paper i llapis i van traçar una estratègia basada en les matemàtiques. Van veure que fent apostes setmanals podien guanyar una fortuna.
Jerry va descobrir que amb una despesa de 1.100 dòlars per sorteig, almenys un dels bitllets resultaria guanyador amb quatre números. Després, només es podia esperar que ningú s'emportés el pot amb els 6 encerts, fet molt poc probable. A partir d'aquí, va crear un mètode per fer-se rics.
Serveix per a altres loteries
Selbee va decidir apostar 3.600 dòlars en loteria amb l'objectiu de duplicar aquest import amb el premi. En guanyar l'aposta, va augmentar la inversió fins a 8.000 dòlars, amb els quals en va guanyar 16.000. Així va continuar reproduint el model, de manera que la seva fortuna creixia fins a ser milionari.
La tasca no era gens senzilla i l'home passava dies sencers a un hotel classificant a mà les butlletes en jornades de deu hores. Per a ell, era una cosa divertida i, sobretot, un esforç que valia la pena. «Et dona la satisfacció de tenir èxit en una cosa que va valer la pena per a nosaltres i la nostra família», va afirmar.
Temps després, el sorteig amb què s'havien fet rics va tancar, però en van trobar un de similar a Massachusetts. Van reproduir la mateixa estratègia i va funcionar: el mateix mètode que van idear per a un sorteig concret pot servir per a altres loteries del mateix estil.
Buit legal
Jerry i Marge van recórrer fins a sis estats del país per jugar a aquest sorteig i continuar augmentant-ne els guanys. El seu periple va acabar sobtadament el 2021, quan una investigació periodística va destapar el seu cas. A més, un grup d'estudiants feia servir el mateix mètode. Un grup d'estudiants de l'Institut de Tecnologia de Massachusetts va elaborar un sistema per obtenir el premi màxim en el sorteig. Les autoritats es van posar a investigar, però no hi havia res que permetés atribuir-los un delicte. Havien aprofitat els buits legals per aprofitar-se del sorteig.
El seu cas va ser tan apassionant que el director David Frankel el va portar a la pantalla gran amb la pel·lícula Jerry and Marge Go Large (La fórmula ganadora de Jerry y Marge ha estat el títol escollit per al doblatge en espanyol). La pel·lícula, protagonitzada per Bryan Cranston (Breaking Bad), s'estrena aquest 2022 sota el segell de Paramount. Sens dubte, és una història a l'altura de les grans pel·lícules.