Cole i Conner Begley posant a la càmera

Dos bessons de 16 anys, ingressats i crítics pocs dies després de contagiar-se de covid

Dos germans bessons de 16 anys es troben en estat crític a causa del coronavirus

El coronavirus és la causa de la gravetat en què es troben dos germans bessons de 16 anys. Aquest fet deixa latent que ningú està exempt de contagiar-se ni de ser hospitalitzat.

Cole i Conner Begley han hagut de ser hospitalitzats després d'haver-se contagiat de covid-19. Tots dos presenten un quadre clínic crític i es desconeix si estan vacunats contra la malaltia.

La negativa nord-americana a les vacunes

Hi ha persones que es neguen a vacunar-se per por dels efectes secundaris o de ser protagonista d'algun dels rumors que corren per internet. En el cas dels Estats Units, el nombre de població que no es vol vacunar és aclaparador.

Més de 93 milions de nord-americans es mostren negatius a la vacuna, cosa que pot ocasionar noves soques de coronavirus o augment dels contagis. S'estima que aquesta negativa pot generar en les pròximes setmanes un augment de 100.000 o 200.000 infectats.

Anthony Fauci, responsable del control del virus als Estats Units, alerta que aquestes persones només pensen en elles mateixes i no en el conjunt de la població.

A més, la inconsciència dels joves i dels no tan joves genera que aquestes xifres augmentin descontroladament. Aquesta actitud s'està estenent més ràpid que la mateixa pandèmia.

L'estat crític dels dos bessons alerta la població juvenil

Els germans, procedents de Virginia (Estats Units), aquesta setmana s'han convertit en notícia a causa de les fortes conseqüències que la covid-19 està tenint en ells. De fet, no se sap si estan vacunats ni com s'ha produït el contagi.

Els fets es remunten al 30 de juliol, quan un d'ells, Cole, va mostrar símptomes de la malaltia. L'endemà va ser el seu germà bessó, Conner, qui va presentar la mateixa simptomatologia.

Al cap de poc, tots dos van haver de ser traslladats a l'Hospital Infantil de Niswonger (Tennessee) per l'estat crític en què es trobaven. Tenien problemes respiratoris de caràcter greu i febre elevada.

Ara estan connectats a una infinitat de màquines que els mantenen les constants vitals. De fet, respiren gràcies a una màquina de respiració assistida.

La dona del seu pare, Kelley Begley està retransmetent l'evolució dels bessons mitjançant publicacions a Facebook, on relata les vivències dels joves i es mostra esperançada perquè millorin en les properes hores i dies.

En una de les últimes publicacions que ha fet, Kelley informava als seus seguidors que l'estat dels bessons millorava lentament. Tot i així, ha comunicat que el metge responsable els ha informat que un dels dos, Conner, segueix en estat crític, tot i la lleu millora.

En el mateix post, instiga als seus seguidors, la majoria familiars, a resar pels bessons. Així com pel seu marit, que està tenint una de les pitjors experiències de la seva vida.

Paral·lelament, Jerry Begley, familiar dels bessons, també va informant sobre la situació. En una de les últimes publicacions que ha fet a la xarxa social explicava que els joves no aconseguien sortir de la unitat de crítics.

Així doncs, actualitzava la informació que Kelley havia proporcionat sobre Conner. Segons Jerry, el pulmó dret del jove està col·lapsat i l'esquerre està lluitant per a evitar caure en la mateixa situació que l'altre.

Igual que Kelley, Jerry insisteix a mantenir l'esperança i demanar a Déu que els bessons es recuperin aviat.

Sens dubte, aquesta història pot servir com a antecedent a aquelles persones que no respecten les mesures de seguretat implantades. Ningú està exempt de contagiar-se i presentar un estat crític que el derivi a un ingrés hospitalari.

Cal recordar la vital importància que té la vacunació per a evitar contagiar-se, contagiar els altres i fomentar l'aparició de noves soques del virus.