Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Les mans d'una persona gran agafant diversos bitllets d'euro

Els dos grans bancs que no t'interessen gens si ets jubilat: et cobraran

Algunes entitats cobren per transferències i manteniment dels comptes

Els jubilats han de saber que hi ha un parell de bancs amb què no els interessarà operar. Principalment, a causa del cobrament de comissions, que en alguns casos arriben a superar els 100 € anuals.

L'encarregat de donar la veu d'alarma ha estat l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU). Revela que aquest col·lectiu està molt castigat per les entitats financeres en prioritzar les transaccions a l'oficina sobre l'opció en línia.

A més a més, posen com a exemple el cas d'un jubilat que tingui domiciliada una pensió de 900 € mensuals. Si retira 400 €, utilitza la targeta de dèbit i ordena una transferència al mes de 300 € en finestreta, haurà d'assumir unes quantes comissions. Ara bé, aquest desemborsament varia força d'un banc a un altre.

Per exemple, el Sabadell li cobraria per això 104 € a l'any, mentre que el BBVA i el Bankinter ho mantindrien en 96 € i 78 €, respectivament. A l'altra banda de la balança hi ha CaixaBank, que no aplicaria cap cost a l'usuari de més de 65 anys si disposa del Compte Dia a Dia, indiquen des de l'OCU.

Les principals comissions que suporta la gent gran

Assenyalen que la comissió bancària que més es repeteix és la que grava les transferències fetes des de la sucursal. Arriba a situar-se al 0,4 % com és el cas del Pla Zero d'Unicaja, el Compte Pensió Ibercaja o el Compte Nòmina 'Va amb tu' de BBVA.

Mà dreta d'una dona amb anell, agafant diners d'una finestreta
Algunes entitats cobren 2 € per la retirada d'efectiu en la finestreta. | Getty Images

El col·lectiu de majors de 65 anys també haurà de fer front a l'abonament de comissions per l'ús de la targeta de dèbit. Amb el Compte Pensió de Bankinter puja a 30 €, davant els 28 € del Compte Pensió d'Ibercaja. Per la seva banda, seran 25 € amb el Pla Tu Tries de Globalcaja i 18 € amb el Compte Pensionistes de Cajamar.

Tampoc no s'ha de passar per alt un altre cobrament dels bancs, el de manteniment del compte corrent. Arriba fins als 80 € per als clients del Sabadell que només tinguin domiciliats la pensió i els rebuts. Els que van contractar el Pla Tu Tries de Globalcaja, amb pensió i compres amb targeta, assumiran 12 € anuals.

El cobrament per retirada en efectiu en finestreta

Els jubilats hauran d'anar amb molt de compte amb un parell de bancs molt coneguts. Els cobraran una comissió per la retirada d'efectiu en la finestreta. A simple vista pot semblar una quantitat insignificant, però, si s'acumulen diverses operacions com aquesta, sí que ho notaria la butxaca.

El BBVA cobra 2 € per quantitats inferiors a 2.000 €. Passarà el mateix amb els clients de CaixaBank, que hauran d'assumir la mateixa quantia. Això sí, tenen a favor seu que els majors de 65 anys tenen cinc operacions gratis al mes en finestreta.

Primer pla de la mà d'una persona gran amb monedes d'euro i agafant una cartera
La gent gran també pateix les comissions dels bancs. | Getty Images

Hi ha un detall en què val la pena fixar-se: algunes entitats vinculen aquests comptes amb menys comissions a la contractació de fons d'inversió. Per exemple, és el cas d'Abanca amb el seu Compte Nivell Premium, que requereix una inversió d'almenys 8.000 €. També ho du a terme Unicaja, amb el seu Pla Zero, on exigiran un mínim de 6.000 €.

Pel que s'ha pogut comprovar, els més grans de 65 anys tenen la possibilitat d'estalviar una quantitat important de diners. Només han d'escollir el banc i els comptes que s'ajustin millor a les seves necessitats i situació econòmica. És clar que, com més productes contracti, millors condicions els oferiran.

No obstant això, els productes més rendibles els trobaran sempre a la banca en línia. Tanmateix, molts jubilats manquen dels mitjans i coneixements per desenvolupar-se en aquests canals.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies, novetats i últimes hores de PENSIONS al WhatsApp!