Imatge d'una persona amb un paraigua escapant-se de les pluges

Torna el mal temps a Catalunya: 21 comarques en alerta per fortes pluges aquesta tarda

La inestabilitat meteorològica torna a estar present a Catalunya

L'entrada de l'estiu a Catalunya ha estat amb temperatures inusuals. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), ha activat fins a setze alertes en diferents punts del país. Així, es preveu que aquest dilluns el temps torni a fer de les seves i que la inestabilitat meteorològica sigui la gran protagonista d'avui.

En general, es preveu que aquesta tarda les pluges siguin presents a gran part del territori català. Encara que gran part del territori s'ha llevat amb un sol predominant, a partir del migdia, es preveu que, l'arribada de núvols alts i baixos, deixin el cel mig o molt ennuvolat. 

Comarques en alerta per perill alt de pluges

Segons les dades del Meteocat, la setmana comença amb tardes de pluja. La inestabilitat s'instal·larà, aquesta tarda, a bona part del país, sobretot, entre les 15:00 i les 18:00 hores. 

Està previst que les nuvolades que han anat formant-se aquest matí descarreguin intensament durant aquesta tarda de dilluns, 3 de juliol. De fet, el Meteocat ha alertat per perill alt de temps violent les comarques de la Garrotxa, el Ripollès i Osona.

En aquests punts, s'espera que les pluges siguin intenses i vagin acompanyades de tempesta i temps violent. Per tant, podria caure calamarsa i, fins i tot, pedra. 

Mapa de la previsió meteorològica del 3 de juliol a Catalunya
Alerta per pluges intenses a Catalunya. | Meteocat

Comarques en alerta per perill moderat

Encara que s'espera que al Ripollès, la Garrotxa i Osona siguin els territoris on plogui amb més ganes, la pluja també serà present en altres indrets del territori.

De fet, el Meteocat ha alertat 18 comarques per perill moderat de pluges. L'alerta se centra, sobretot, a la part nord del país excepte a les Terres de l'Ebre, on també s'espera que plogui amb intensitat.

Les comarques en alerta per perill moderat de pluges són les següents: el Montsià, el Baix Ebre, la Terra Alta, la Noguera, el Pallars Jussà, l'Alt Urgell, el Solsonès, Segarra, la Cerdanya, el Berguedà, el Bages, el Moianès, el Vallès Oriental, la Selva, el Gironès, el Baix Empordà, l'Alt Empordà i el Pla de l'Estany.

En aquests territoris, s'espera que els ruixats siguin moderats, però també podria ser-hi present el temps violent. Encara que no estigui inclòs dins l'alerta, durant la tarda també podria caure algun petit xàfec al Pallars Sobirà. Pel que fa a la resta, podran gaudir d'un dia amb les característiques pròpies del temps d'estiu.

Els termòmetres no baixen

La pluja continua present, i també les altes temperatures. Aquest dilluns, de nou, els termòmetres s'han enfilat fins als 35ºC en alguns punts de Catalunya

La temperatura màxima serà similar o, lleugerament, més alta a la d'ahir. A Lleida, i a l'interior de les Terres de l'Ebre hi tindran lloc les temperatures més altes, que seran entorn dels 35ºC. A la resta del territori, s'espera que les temperatures rondin els 30ºC, encara que al Pirineu i al Prepirineu, les temperatures no hi arribaran. 

A Girona, la temperatura serà de 29ºC; a Tarragona, 28ºC. A Lleida, 35ºC; i, a les Terres de l'Ebre, 34ºC. 

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!