Els 2 grans centres comercials catalans que demanen reobrir després de 155 dies tancats

Recorden que hi ha més de 200 comerciants i fins a 5.400 llocs de treball (sumant directes i indirectes), i que el tancament ja suposa pèrdues acumulades de fins al 60% de facturació

Diverses persones al Gran Outlet de la Jonquera amb decoració de Nadal al voltant
Els centres comercials catalans romanen tancats des de fa 155 dies | cedida

Els centres comercials Espai Gironès de Salt (Gironès) i Gran Jonquera (Alt Empordà) exigeixen a la Generalitat poder reobrir. Subratllen que pateixen un tancament «salvatge», que ja fa 155 dies que s'arrossega d'ençà de l'inici de la pandèmia, i que el Govern ha estat «incapaç» d'aportar «cap prova»per justificar-lo.

Els gerents dels dos centres, Pau Jordà i Nacho Bonet, recorden que al seu darrere hi ha més de 200 comerciants i fins a 5.400 llocs de treball (sumant directes i indirectes), i que el tancament ja suposa pèrdues acumulades de fins al 60% de facturació. A més, es mostren especialment crítics amb el Procicat, ja que durant el poc temps que han pogut obrir, «ningú s'ha molestat a comprovar que es complien els protocols».

L'AECC demana la reobertura immediata

En la mateixa línia, l'Associació Espanyola de Centres i Parcs Comercials (AECC) va demanar ahir al Govern la immediata reobertura d'aquests centres a Catalunya després de mitja pandèmia tancats, per a posar fi a la "discriminació" que viuen respecte a altres sectors, ha informat a través d'un comunicat aquest dilluns.

La petició sorgeix arran d'unes dades publicades per la AECC que revelen que els centres i parcs comercials porten tancats 153 dies des que es va decretar l'estat d'alarma el mes de març passat, cosa que significa més de la meitat dels dies hàbils a Catalunya.

«El tancament per a centres i parcs comercials suposa dos mesos més que les grans superfícies i tres més que la resta de comerç», ha indicat l'associació. I ha afegit que la «discriminació» per als comerciants situats en centres comercials —dels quals el 85% són botigues i franquícies petites— podria portar a la pèrdua de més de 15.000 llocs de treball a Catalunya.

A més, el sector afronta unes pèrdues acumulades del 60% de la facturació anual. Per a la AECC, els centres comercials han demostrat des de l'inici de la crisi sanitària que «són espais segurs i de confiança», i que estan fent un enorme esforç econòmic i de personal per a implementar en tota Catalunya les mesures de seguretat i sanitàries exigides per les diferents regulacions, com a controls d'accés i aforament.


Comentaris

envia el comentari