Pla mitjà de dos sanitaris visitant un pacient de Covid-19 a l'UCI de l'Hospital Clínic protegits amb EPI

La Vall d'Aran i el Solsonès, les comarques catalanes amb un risc de rebrot més alt

Només hi ha quatre comarques que tinguin un risc de rebrot mitjà o baix: Priorat, el Berguedà, Pallars Jussà i l'Alt Urgell

La Vall d'Aran i el Solsonès són les dues comarques catalanes amb un risc de rebrot més alt, amb 1.887 i 1.172 punts respectivament, segons les darreres dades que ha publicat el Departament de Salut. Ambdues comarques han empitjorat aquesta dada epidemiològica en la darrera setmana, amb un increment d'uns 700 punts en cadascun dels casos. El Pla d'Urgell i la Cerdanya també tenen registres bastant negatius, superant ambdues comarques els 750 punts. Aquestes quatre zones de Catalunya també tenen una velocitat de contagi (Rt) per sobre de l'1, una dada que complica la contenció del coronavirus.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Per la seva banda, a Catalunya hi ha fins a quatre comarques amb risc de rebrot mitjà i baix, és a dir, inferior als 100 punts. Són el Priorat (44), el Berguedà (59), Pallars Jussà (77) i Alt Urgell (98). Així mateix, hi ha fins a altres 12 comarques que tenen un risc alt, amb una taxa d'entre 100 i 200 punts, xifra que marca el risc de rebrot molt alt. 

Sobre l'Rt, hi ha dues comarques que superen el 2, el Moianès (2,34) i la Cerdanya (2,11), amb el Solsonès, la Conca de Barberà, el Montsià i la Ribera d'Ebre, superant l'1,50. En una situació totalment contrària trobem cinc comarques —Berguedà, Priorat, Ripollès, Pallars Sobirà i la Garrotxa— que tenen un índex per sota del 0,7.

Mollerussa, Canet de Mar i Sant Adrià de Besòs, municipis amb més risc de rebrot

El municipi lleidatà de Mollerussa, a la comarca del Pla d'Urgell, és el municipi amb més risc de rebrot de tot Catalunya, amb 1.352 punts, per davant de Canet de Mar, amb 935, i de Sant Adrià de Besòs, amb 730. Pel que fa a la velocitat de contagi, Esparreguera encapçala la llista, amb una Rt de 2,18. La segueixen Palafrugell, amb 2,09, i Les Franqueses del Vallès, amb 2,04. Pel que fa a la incidència acumulada a 14 dies, destaca Olot en primera posició, amb 990 casos per cada 100.000 habitants, seguida de Mollerussa amb 893, i Canet de Mar, amb 722.

D'altra banda, els municipis amb un menor risc de rebrot de tota Catalunya és Vilafant, a la comarca del Gironès, amb 52 punts, seguit de Tarragona i Cambrils, amb 69 punts, i el Vendrell, amb 76. Vilafant també lidera la menor velocitat de contagi de casa nostra, amb una Rt de 0,50, amb el Vendrell i Sant Feliu de Llobregat, molt a prop, amb un índex de 0,52 i 0,53. Lloret, Cambrils i Vilafant són els municipis amb una menor incidència acumulada a 14 dies, amb 65, 75 i 103, respectivament.